Ezeregy éjszaka interjúsorozat – Alida és Jázmin szerepében Molnár Janka

Ezeregy éjszaka interjúsorozat – Alida és Jázmin szerepében Molnár Janka

2023. november 3-5. között mutatta be a Pesti Magyar Színház Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István EZEREGY ÉJSZAKA című worldmusicaljét, amely kőszínházban elsőként a Hevesi Sándor téri teátrumban látható. A téma az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az „Ezeregy éjszaka interjúsorozat” második interjúalanyaként az előadás két női főszereplőjét is megformáló Molnár Jankával beszélgettünk. Janka Jázmin karaktere mellett Alida szerepében is látható az előadásban. A premier előtt beszélgettünk a fiatal színésznővel a szerepeiről, a kihívásokról és a lehetőségekről.

Alida szerepében továbbá Kusnyér Anna, Jázmin szerepében továbbá Jenes Kitti és Szűcs Enikő látható.

Olyan különleges helyzet alakult ki, hogy egyszerre két szerepet is megformálhatsz a darabban. Először Jázminként castingoltak, de mára Alida szerepében is látható vagy. Hogy alakult ez ki?

M.J.: A tavalyi castingok során Jázmin szerepére hallgattak meg, amit aztán meg is kaptam. A casting során találkoztam először Alida dalaival és már akkor nagyon megtetszettek. A próbafolyamat alatt végig Jázmin szerepét próbáltam, egészen a főpróbahétig, amikor jött egy új helyzet és beállítottak Alida szerepébe is, ami elsőre kicsit megijesztett, de szerencsére minden remekül alakult.

A darab két női főszerepeiről beszélhetünk Alida és Jázmin esetében, akik nagyon különböző személyiségekkel és élethelyzetekkel rendelkeznek. Te hogyan találtad meg a karakterek mozgatórugóit?

M.J.: A két karakter között teljes ellentétek vannak. Jázmin egy kalitkában nevelkedett hercegnő, aki alig ismeri a világot, pont ezért nagyon naív és ezért tudja Dzsáfár megvezetni. Ezzel szemben ott van Alida, egy kolduslány, aki laza és talpraesett. A közös pontot a két karakter között nem igazán találom meg annyira különbözőek, de talán így, hogy Jázmint próbáltam könnyebb Alida szerepébe beállnom, hiszen látom a kontrasztot a két szerep között.

 

Most, hogy látod már mind a két karaktert, szerinted melyik áll hozzád közelebb?

M.J.: Egyértelműen Alidát érzem közelebb magamhoz! Az életben sokkal inkább hasonlítok hozzá, mint Jázminhoz. A személyiségem szerintem abszolút illek ehhez a karakterhez. Bár abban van azért különbség, hogy Alida elképesztően pozitív beállítottságú, én azért sokkal stresszesebb vagyok, eléggé rá tudok parázni a dolgokra. Remélem Alida lelkületét magammal tudom vinni és megtanulom alkalmazni azt a higgadt, célratörő nyugodtságot, amit a színpadon mutatnom kell Ali esetében.

Végezetül Te kinek tudnád ajánlani ezt a darabot?

M.J.: Teljesen őszintén mondhatom, hogy ez az előadás mindenkinek szól. Nagyon vicces jelenetek és irtózatosan jó dalok vannak benne. Minden korosztály megtalálja a maga részét. Akik pedig szeretik a meséket, Ők mindenképpen jöjjenek el és nézzék meg, mert egy valódi mesevilágba csöppennek majd, amiben nem fognak csalódni.

AZ ELŐADÁSRA JEGYEK IDE KATTINTVA ELÉRHETŐEK!

Szöveg: Farkas Kitti

Képek: Juhász Éva – Pesti Magyar Színház

Ami még érdekelheti

Kalóz kalandok gyerekeknek a Magyar Színházban

A Kincses Sziget musical 50. előadása alkalmából színházunk átváltozik egy izgalmas kalóztanyává! Horgonyt fel, vitorlákat bonts, készüljetek fel a nagy kalandra, mert a magyar tenger kalózai március 16-án és 17-én...

Bővebben

BUDAPESTI SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA

2024. március 23-án (szombaton) öt év szünet után ismét sor kerül a Budapesti Színházak Éjszakája programsorozatra, melyen a Pesti Magyar Színház is részt vesz. A regisztráció elindult, igazán izgalmas programokkal...

Bővebben

Szlovákiai turnéra indult a Magyar Színház Babaszínháza!

2023. novemberében 4 nap alatt 6 szlovákiai helyszínre látogat el a Magyar Színház babaszínházi formátuma. A Leporelló sorozat két produkciója, a Hangora és a Herfli a határon túl is nagy...

Bővebben