Ezeregy éjszaka interjúsorozat – Alida és Jázmin szerepében Molnár Janka

Ezeregy éjszaka interjúsorozat – Alida és Jázmin szerepében Molnár Janka

2023. november 3-5. között mutatta be a Pesti Magyar Színház Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István EZEREGY ÉJSZAKA című worldmusicaljét, amely kőszínházban elsőként a Hevesi Sándor téri teátrumban látható. A téma az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az „Ezeregy éjszaka interjúsorozat” második interjúalanyaként az előadás két női főszereplőjét is megformáló Molnár Jankával beszélgettünk. Janka Jázmin karaktere mellett Alida szerepében is látható az előadásban. A premier előtt beszélgettünk a fiatal színésznővel a szerepeiről, a kihívásokról és a lehetőségekről.

Alida szerepében továbbá Kusnyér Anna, Jázmin szerepében továbbá Jenes Kitti és Szűcs Enikő látható.

Olyan különleges helyzet alakult ki, hogy egyszerre két szerepet is megformálhatsz a darabban. Először Jázminként castingoltak, de mára Alida szerepében is látható vagy. Hogy alakult ez ki?

M.J.: A tavalyi castingok során Jázmin szerepére hallgattak meg, amit aztán meg is kaptam. A casting során találkoztam először Alida dalaival és már akkor nagyon megtetszettek. A próbafolyamat alatt végig Jázmin szerepét próbáltam, egészen a főpróbahétig, amikor jött egy új helyzet és beállítottak Alida szerepébe is, ami elsőre kicsit megijesztett, de szerencsére minden remekül alakult.

A darab két női főszerepeiről beszélhetünk Alida és Jázmin esetében, akik nagyon különböző személyiségekkel és élethelyzetekkel rendelkeznek. Te hogyan találtad meg a karakterek mozgatórugóit?

M.J.: A két karakter között teljes ellentétek vannak. Jázmin egy kalitkában nevelkedett hercegnő, aki alig ismeri a világot, pont ezért nagyon naív és ezért tudja Dzsáfár megvezetni. Ezzel szemben ott van Alida, egy kolduslány, aki laza és talpraesett. A közös pontot a két karakter között nem igazán találom meg annyira különbözőek, de talán így, hogy Jázmint próbáltam könnyebb Alida szerepébe beállnom, hiszen látom a kontrasztot a két szerep között.

 

Most, hogy látod már mind a két karaktert, szerinted melyik áll hozzád közelebb?

M.J.: Egyértelműen Alidát érzem közelebb magamhoz! Az életben sokkal inkább hasonlítok hozzá, mint Jázminhoz. A személyiségem szerintem abszolút illek ehhez a karakterhez. Bár abban van azért különbség, hogy Alida elképesztően pozitív beállítottságú, én azért sokkal stresszesebb vagyok, eléggé rá tudok parázni a dolgokra. Remélem Alida lelkületét magammal tudom vinni és megtanulom alkalmazni azt a higgadt, célratörő nyugodtságot, amit a színpadon mutatnom kell Ali esetében.

Végezetül Te kinek tudnád ajánlani ezt a darabot?

M.J.: Teljesen őszintén mondhatom, hogy ez az előadás mindenkinek szól. Nagyon vicces jelenetek és irtózatosan jó dalok vannak benne. Minden korosztály megtalálja a maga részét. Akik pedig szeretik a meséket, Ők mindenképpen jöjjenek el és nézzék meg, mert egy valódi mesevilágba csöppennek majd, amiben nem fognak csalódni.

AZ ELŐADÁSRA JEGYEK IDE KATTINTVA ELÉRHETŐEK!

Szöveg: Farkas Kitti

Képek: Juhász Éva – Pesti Magyar Színház

Ami még érdekelheti

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS – szavazzon az évad legjobbjaira!

Szavazz a Magyar Színház Társulatának színészeire és a legjobb előadásra! Az évad legjobb művészei a közönség szavazatai alapján díjazásban részesülnek. Kedves közönségünk idén is lehetőséget kap arra, hogy szavazzon kedvenceire! ...

Bővebben

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet gyermekeknek!

Érdekel a színház?  Szívesen kipróbálnád tehetségedet egy budapesti nagyszínház színpadán?  Itt a remek alkalom! Keresünk a következő, 2024/25-ös évadra 6-11 éves, jól éneklő, jó mozgású lányokat és fiúkat! A casting többfordulós rendszerben történik....

Bővebben

Különleges hangulatban zajlott a “Jó estét nyár, jó estét szerelem” című darab premierjéhez kapcsolódó sajtótájékoztató a Magyar Színházban.

Az esemény indításaként egyedi oldtimer autóval érkeztek a színház elé a darab főszereplői Jenes Kitti, Kusnyér Anna, Tóth Angelika és a színdarab főszereplője Pásztor Ádám. A színészek jelmezei és a...

Bővebben