Jó estét nyár, jó estét szerelem – premier előtti sajtótájékoztató

Jó estét nyár, jó estét szerelem – premier előtti sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató keretében engedtünk betekintést április 17-én legújabb bemutatónk, Fejes Endre – Presser Gábor “Jó estét nyár, jó estét szerelem” zenés dráma hangulatába és kulisszatitkaiba.

Fejes Endre kisregényének színpadi változata Nagybaczoni Nagy Kati rendezésében látható április 26-tól a Magyar Színház Sinkovits Színpadán. 

Az esemény indításaként a darab szereplői Jenes Kitti, Kusnyér Anna, Tóth Angelika és a színdarab főszereplője Pásztor Ádám egyedi oldtimer autóval érkeztek a színház elé. A színészek jelmezei és a színház szalonjában berendezett installációk megidézték az előadás korszakát, az 1960-as, ’70-es éveket. Nagy Viktor Jászai Mari-díjas rendező, a Magyar Színház frissen kinevezett igazgatója, arról beszélt, hogy egy igazgató számára igazi öröm, ha egy bemutatásra kerülő darab értékei egybeesnek saját értékrendjével, illetve azzal a hitvallással és jövőképpel, amelyet a teátrum képviselni szeretne. A Jó estét nyár éppen ilyen mű, amely amellett, hogy egyetemes és örök igazságokról fogalmaz, egyszerre szól a közönség szívéhez és elméjéhez is. Hangsúlyozta, hogy a stúdiószínpad a jövőben a modernebb, ám mégis klasszikus előadások színhelye lesz, amelyek egyszerre szórakoztatják és tanítják is a közönséget. Nagybaczoni Nagy Kati, az előadás rendezője méltatta a társulatot, kiemelve felkészültségüket és beszélt arról is, hogy a próbafolyamat alatt jó élmény volt számára megtapasztalni a régi hagyományok szerint gondolkodó alkotóközösség lendületességét és odaadó hozzáállását. A színészek kiemelték az előadás különlegességét és azt, hogy milyen új kihívások elé állítja őket. A főszereplő Pásztor Ádám, aki Viktor karakterét alakítja, elárulta, hogy teljesen más színészi eszközöket alkalmaz most, mivel intimebb térben játszanak, közelebb a nézőkhöz.

A színházban kihelyezett installációt a Budapesti Retro Élményközpont, a korhű kóstolót pedig a Bambi és Fizz Water partneri együttműködése biztosította.

Az előadás premierje április 26-án lesz, és több alkalommal is látható lesz még az évadban.

Presser Gábor – Fejes Endre Jó estét nyár, jó estét szerelem, dalszöveg konzultáns: Sztevanovity Dusán. A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi klasszikussá vált, ami nem is csoda: egyszerre elgondolkodtató, kritikus látlelet a társadalmi álszentségről s az emberi hiszékenységről, ugyanakkor szórakoztató, szellemes, fordulatos, slágerekben gazdag zenés mű is. A Magyar Színház színpadán most bravúros szereposztásban látható!

A Magyar Színház szeretettel várja Tisztelt Közönségét a Jó estét nyár, jó estét szerelem előadásaira, premier: április 26-án, további előadások: április 28-tól.
Jegyek elérhetők: https://magyarszinhaz.jegy.hu/program/fejes-endre-presser-gabor-jo-estet-nyar-jo-estet-szerelem-158361/1108667

Fotók: Schwarczenberger Ludván Gyöngyi

Bővebb beszámoló: deszkavizio.hu

Ami még érdekelheti

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS – szavazzon az évad legjobbjaira!

Szavazz a Magyar Színház Társulatának színészeire és a legjobb előadásra! Az évad legjobb művészei a közönség szavazatai alapján díjazásban részesülnek. Kedves közönségünk idén is lehetőséget kap arra, hogy szavazzon kedvenceire! ...

Bővebben

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet gyermekeknek!

Érdekel a színház?  Szívesen kipróbálnád tehetségedet egy budapesti nagyszínház színpadán?  Itt a remek alkalom! Keresünk a következő, 2024/25-ös évadra 6-11 éves, jól éneklő, jó mozgású lányokat és fiúkat! A casting többfordulós rendszerben történik....

Bővebben

Különleges hangulatban zajlott a “Jó estét nyár, jó estét szerelem” című darab premierjéhez kapcsolódó sajtótájékoztató a Magyar Színházban.

Az esemény indításaként egyedi oldtimer autóval érkeztek a színház elé a darab főszereplői Jenes Kitti, Kusnyér Anna, Tóth Angelika és a színdarab főszereplője Pásztor Ádám. A színészek jelmezei és a...

Bővebben