Akadálymentesítés

REGISZTRÁCIÓ

A látássérültek, hallásérültek és mozgáskorlátozottak az akadálymentes színházélményhez kiegészítő szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Számukra előre foglalt helyeket biztosítunk, melyeknél figyelembe vesszük az igényeiket. A szolgáltatásokért kérjük regisztráljon a regisztráció linkre kattintva,
vagy hívja telefonszámunkon: +36 70 903 8955 Oláh Klaudiát, a színház társadalmi felelősségvállalási referensét.

További információ: akadalymentesites@mszinhaz.hu

A hallás- és látássérültek számára fenntartott ülőhelyek a színház nézőterének legfrekventáltabb helyei. A regisztrálók számára ezeket a helyeket a választott előadás előtt 10 munkanapig tudjuk fenntartani, ezután az akadálymentes helyekre szóló jegyek bekerülnek általános jegykínálatunkba és értékesítésre kerülnek.
Kérjük, legalább 10 nappal a választott előadás előtt regisztráljon és váltsa meg jegyét! Érdeklődés hiányában nem kérjük fel sem a narrátort, sem a jelnyelvi tolmácsot az akadálymentesítésre.

KEDVEZMÉNYEK:

A regisztráció azért is fontos, mert a kedvezményt csak ebben az esetben tudjuk biztosítani!

A fogyatékkal élők kísérőjének pedig 25% kedvezményt biztosítunk, de ehhez szintén elengedhetetlen a regisztráció!

Látás- és hallássérültek részére 50% kedvezményt (előzetes regisztrációhoz kötött akadalymentesites@mszinhaz.hu) biztosítunk a színház saját produkcióira.

A kerekesszékesek számára 4 helyet, 1.000 Ft-os jegyáron tartunk fenn (előzetes regisztrációhoz kötött akadalymentesites@mszinhaz.hu) a színház saját nagyszínpadi produkcióira.


Látássérülteknek

Audionarráció

Felhívjuk látássérült közönségünk figyelmét, hogy az audionarrációval kísért előadásaink regisztrációhoz kötöttek, ezért kérjük, hogy jegyvásárlás előtt szíveskedjen tájékozódni arról, hogy melyik előadásunk akadálymentesített (narrációval kísért). 

Az előadások alkalmával a látássérültek fejhallgató, vagy fülhallgatóhoz kapcsolt, Wi-Fi segítségével applikáción keresztül, audionarrátor segítségével a látó-nézőkkel együtt élvezhetik az előadást.

Színházunk a 2015/2016-os évadtól a Sennheiser Audio Partner Kft. segítségével teszi akadálymentessé a színházi programjait a látássérült közönség számára. Az audio specialista Sennheiser MobileConnect applikáció a legelső olyan megoldás, amely élő hangot közvetít a mobileszközökhöz. Ez az univerzális rendszer Wi-Fi kapcsolaton keresztül streaming formátumban és tökéletes szájszinkronnal továbbítja az audio tartalmakat a felhasználó okostelefonjához, amely egy alkalmazás segítségével rögtön mobil vevőegységgé alakul át.

Az ingyenesen letölthető iOS applikáció 

Az ingyenesen letölthető  Android applikáció 

Amennyiben kihívással élő nézőink nem rendelkeznek olyan mobileszközzel, amelyre az applikáció letölthető lenne, úgy a mobileszközök ingyenes kölcsönzését színházunk biztosítja az előadás idejére. Az eszközök egyidejűleg csak korlátozott számban használhatók, ezért kérjük, részvételi szándékát jelezze! 


Hallássértülteknek

A hallássérült nézőink számára csak előzetes regisztrációval tudjuk a kedvezményes jegyeket biztosítani. A hallást segítő eszköz csak korlátozott számban érhető el, ezért fontos, hogy igénylét időben jelezze. 

Hallókészülékkel rendelkező nagyothallók akadálymentesítése

Mielőtt a színházba érkezik:

Ha telefontekercses a hallókészüléke, de nincs aktiválva, akkor audiológus segítségét kell kérni, aki a manuális programhoz tudja hozzárendelni.
Fontos előre tájékozódni, hogyan kell az előadás előtt telefontekercses módba állítani a hallókészüléket!
Ha a hallókészüléknek nincs telefontekercses üzemmódja, a színház által adott, nyakba akasztható eszközhöz kérhető fejhallgató az előadás előtt, amelynek hangereje tetszőlegesen állítható!
Előadás előtt feltétlenül vegye fel a kapcsolatot a színházzal az akadalymentesites@mszinhaz.hu e-mail címen, ahol regisztráció mellett személyes tájékoztatást is kaphat az akadálymentesítés menetéről, a színház által biztosított eszközök igénybevételéről és használatáról.

Az előadás előtt:

A színházba érkezéskor a színház munkatársának érdemes jelezni, hogy hallássérüt, hallókészülékkel rendelkezik és korábban regisztrált az akadálymentesítésre, illetve azon belül a Phonak Roger rendszer használatára.
Kérje a színház munkatársától a nyakba akasztható eszközt, melynek segítségével saját hallókészülékén keresztül felerősítve hallhatja az előadást.
Jelezze, ha hallókészüléke nem rendelkezik telefontekerccsel, ebben az esetben saját fejhallgatóval tud az eszközhöz kapcsolódni és a hangerőt szabályozni. 

Előadás előtt akassza nyakába és kapcsolja be az eszközt az oldalán található tolókapcsolóval.
Az eszköz tetején egy folyamatosan világító zöld lámpa jelzi, hogy működik, fel van töltve. A zöld fény pár másodperc után kialszik.
Az eszköz oldalán található +/- gombokkal tudja a hangerőt szabályozni, hangosítani, illetve halkítani. Az eszköz használatáról tájékoztató videót talál a cikk további részében.

Az előadás végén:

Kapcsolja ki az eszközt és adja le a színház munkatársának! 

Tájékoztató videó az eszköz használatáról:


Mozgáskorlátozottaknak

A kerekesszékkel érkező nézők számára csak előzetes regisztrációval tudjuk a kedvezményes jegyeket biztosítani.

A színház munkatársai felkészülten várják és örömmel segítik a kihívással élő nézőket.

Megközelítés

A színház megközelítése tömegközlekedéssel megoldható. Az épülethez közel, rövid sétányira áll meg a 70-es (Izabella utca / Király utca), 74-es (Szövetség utca, ill. Almássy tér megálló) és a 73-as és 76-os (Wesselényi utca / Izabella utca, ill. Dob utca megálló) trolibusz, amely járatok többnyire már alacsonypadlósak.

Körülbelül 5 percre található a színháztól a 4-6-os villamos Wesselényi utca megállója. Ezeknek a járatoknak a többsége a BKK menetrendje szerint szintén alacsonypadlós járat.

A színházig vezető úton az utcasarkokon a járdaszegélyek többsége süllyesztett, így a kereszteződésekben történő átjutás csak időnként ütközik nehézségekbe, azaz önállóan többnyire használhatóak.

Sinkovits Imre Színpad

A színház egy kamara színpaddal is rendelkezik, azonban a Sinkovits Imre Színpad a jelenlegi állapotában kerekesszékes látogatók számára nem megközelíthető.

Nagyszínpad:

A földszinti nézőtér egyidejűleg legfeljebb 4 kerekesszékes néző fogadására alkalmas. A nézőtérhez történő eljutást küszöb, lépcső vagy keskeny ajtó nem akadályozza. A nézőtér padlózatának felülete egyenletes, a terem felé enyhén lejt. A teremajtók megfelelő szélességűek, melyek teljes kitárásával a megközelítés lehetséges. A Nagyszínpad esetében kizárólag a széksorok végén van hely kerekesszéket használóknak. Azok a nem kerekesszékes mozgáskorlátozott személyek, akiknek nehézségbe ütközik térdízületük behajlítása, a jegyvásárlásnál érdemes figyelniük arra, hogy a rövidebb széksorok szélein vannak térdszabad helyek, továbbá az első sor és a színpad között elegendő hely található. A Nagyszínpad erkélyére kizárólag lépcső vezet, így kerekesszékkel nem megközelíthető és ez mások számára is nehézkes. Az erkély alsó részét az első emeletről lehet megközelíteni, azonban a széksorok csak egy újabb meredek lépcsősoron keresztül érhetők el, így a legfelső sor már a második emelet szintjén található.