Chioggiai csetepaté – színházpedagógiai program

Chioggiai csetepaté – színházpedagógiai program

Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté
Rendező: Kéri Kitty

A történet szerint egy Velence melletti kis halászfalu terecskéjén csipkeverő lányok-asszonyok ugranak egymásnak – de a szó szoros értelmében! –, mire nemsokára a férfiak is bekapcsolódnak a veszekedésbe. Családok közti vitáról van szó, amelyhez itt elég egyetlen szikra, és rögvest fellángol a mindent és mindenkit elsöprő csetepaté. Szitkok – no meg egyéb dolgok – repkednek egymás felé, mire a kibogozhatatlannak tűnő jogi és szerelmi perpatvar behálózza egész Chioggiát. Vajon sikerül-e elcsitítani a kedélyeket, és egymáshoz édesgetni a szerelmeseket?

Foglalkozásról:
Létezik-e olyan, hogy tipikus női, illetve tipikus férfi szerep? Melyek azok a dolgok, amik beleférnek, s van-e olyan, ami egyáltalán nem illik bele ezekbe a szerepképekbe a 21. században? Játék és közös modellezés női és férfi szerepekről, a nemek egymás iránti elvárásáról, egymáshoz való viszonyairól, kapcsolatáról és a „maszkról”, amit viselünk… illetve arról, ami mögötte van.

Ajánlott kor:
8-12. évfolyam (14-18 éves kor között, színházpedagógiai gyakorlattal nem rendelkező csoportnak is)

Tovább

Ami még érdekelheti

Alkoss Szabadon pályázat, idén a Magyar Színházban is!

2024-ben újra megrendezésre kerül az Alkoss Szabadon gyerekrajz pályázat, az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány szervezésében, idén a Magyar Színház is a kezdeményezés mellé állt.

Bővebben

Nagybaczoni Nagy Katival, a Jó estét nyár, jó estét szerelem rendezőjével beszélgettünk

„Az időben kimondott jó szónál nincs nagyobb orvosság. Ennek a fiúnak az élete is egészen másképp alakulhatott volna hogyha valódi törődő szeretetet kap, hogyha csak egyszer van egy kéz, ami...

Bővebben

Ilyen volt a Színházak Éjszakája a Magyar Színházban – videó

A Magyar Színház hat helyszínen, több mint 20 izgalmas és érdekes programmal várta látogatóit kora reggeltől, egészen éjszakába nyúlóan.

Bővebben