Részvételi feltételek

Részvételi feltételek

NYITÁNY jelenetíró pályázat részvételi és adatvédelmi szabályzata

A pályázat elnevezése: NYITÁNY jelenetíró pályázat

 1. A Pályázat szervezője

Pesti Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.)
A Szervezők által szervezett pályázatban (a továbbiakban: Pályázat) kizárólag azon természetes személy (a továbbiakban: Pályázó) vehet részt, aki a Pályázat időtartama alatt a Pályázathoz kapcsolódóan elfogadja a jelen szabályzatot.

 1. A Pályázat lebonyolítója

Pesti Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.)

 1. A Pályázat időtartama

A Pályázat időtartama 2020. 11. 20. – 2021.03. 31.
Aki a Pályázat véghatáridejét követően, vagyis 2020. december 20. után küldi el pályázatát, az nem vesz részt a Pályázatban.

 1. Nyeremények és nyertesek

A közönségszavazás eredményeként három pénzdíj kerül átadásra:

 I. díj: 100.000 forint
II. díj: 50.000 forint
III. díj: 30.000 forint 

 1. Pályázatban való részvétel

Minden személy csak a saját, valós adataival vehet részt a Pályázatban. Valótlan, nem létező személyhez tartozó adatokkal nem lehet részt venni a Pályázatban. A hamis személyes adatokkal játszó résztvevők automatikusan diszkvalifikálják magukat a Pályázatból.

 1. A Pályázat menete

A Pesti Magyar Színház dramaturgjaiból álló zsűri a beérkezett műveket előválogatja, majd a legjobbnak ítélt jeleneteket a színház streamelt előadások formájában színpadra állítja. Szervező fenntartja a kizárólagos jogot, hogy a kiválasztott írásokat saját rendelkezései alapján kerülnek feldolgozásra. Az ily módon online megtekinthető produkciók közül közönségszavazással kerülnek kiválasztásra azok, amelyek pénzdíjban részesülnek.

 1. A beadott pályázati művek formai és tartalmi követelménye

A Pályázat NEM jeligés, azaz minden jelentkező a saját nevével szerepel.

A Pályázatra 1 db, legfeljebb 10 oldalas, maximum 4 szereplős színpadi jelenettel lehet jelentkezni. A Pályázat tematikus: olyan jeleneteket várunk, amelyek a KARANTÉN UTÁNI ÉLET témakörét járják körül. Az adott témán kívül a Pályázat semmilyen műfaji, stiláris megkötést nem tartalmaz, azaz vígjátéki, drámai, abszurd hangulatú stb. jelenetek egyaránt beküldhetők.
A pályaműnek kereknek, dramaturgiailag felépítettnek kell lennie; olyan jelenetnek, ami nem egy nagyobb mű része, hanem önmagában is megállja a helyét, konkrét történetet, emberi sorsokat stb. ábrázol.

 1. Pályázatok beküldése

A művek benyújtásának határideje: 2020. december 20. 24:00 óra
A pályázatokat elektronikus úton kell beküldeni az alábbi címre: palyazat@mszinhaz.hu

 1. Értékelés

A beküldött pályázatokat az erre a célra felkért zsűri értékeli. A Szervező ellenőrzik, hogy a beküldött pályázatok megfelelnek a jelen szabályzat feltételeinek, és a megfelelő pályázati műveket egy a Pályázat céljára létrehozott albumba gyűjtik. A Szervező jogosult saját belátása szerint figyelmen kívül hagyni az olyan írásokat, amelyek nem felelnek meg a kiírás feltételeinek. Erről e-mailben indoklást küld a Pályázó részére.

Pályaművek értékelése két lépcsőben történik:
Előválogatás: 2021. január 02 -20 között.
Az előválogatás a beküldési határidő után kezdődik, annak eredményéről 2021. január 20-ig értesítjük a pályázókat elektronikus úton.
Az kiválasztott írások színpadra állításának és a közönségszavazásra megrendezett streamelt előadások sugárzásának ideje: 2021. február 1- 2021. március 15

 1. Eredményhirdetés

Szervező a közönségszavazásra bocsátott pályaműveket a jelen szabályzatban meghatározott időintervallumban a Pesti Magyar Színház facebook oldalán live stream formában osztja meg a nézőkkel. A nézőknek lehetőségük van a sugárzási idő alatt szavazatot leadni. A jelenetek ugyanezen a platformon tárolt videóként a későbbiekben is megtekinthetők, a szavazatok ekkor is leadhatók a “tetszik” vagy “imádom” jelekkel, legkésőbb 2021. március 29-ig.
A jelenetek a www.magyarszinhaz.hu/palyazat oldal videó galériájában is megtekinthetők lesznek.

Az eredmények véglegesítésekor csak a facebookon érkező “tetszik” vagy “imádom” szavazatok számítanak. Az a három Pályázó kap díjat, akik a jelen szabályzatban meghatározott szavazási határidőn belül a legtöbb szavazatot kapta pályaművére.

A végeredményt a Szervező 2021. március 31. napján publikálja live stream formában. A nyertesek írásban is értesítést kapnak helyezésükről.

     11. Nyereményátvétel

A nyertes a nyeremény átvételére az értesítést követően, de legkésőbb az eredményhirdetést követő 90 napon belül jogosult. A nyeremény személyesen kerül átadásra. A nyertes Pályázókat a nyereményekkel kapcsolatosan nem terheli személyi jövedelemadó-fizetési és/vagy illeték-fizetési kötelezettség, ezeket a Szervező viseli. A nyeremények kapcsán keletkező SZJA előleget a Szervező a hatályos adótörvények alapján megállapítja, és befizeti az illetékes adóhatóság részére. Nyertes tudomásul veszi, hogy a nyeremény bérként kerül kifizetésre, így az összeg összevont jövedelemnek minősül, egyben hozzájárul adatainak leadásához.

 1. Szerzői jog

A Szervező tiszteletben tartja a szerzői jogokat és kér minden Pályázót, hogy a Pályázat tisztasága érdekében ne éljen vissza mások alkotásaival. A Pályázatban részt venni csak saját írásokkal lehet. Azt a Pályázót, aki más szerző szerzői jogát megsérti, a Szervezők kizárják a Pályázatból. A jelen Szabályzat elfogadásával a Pályázó teljes felelősséget vállal azért, hogy csak saját alkotást küld el a Szervező részére, továbbá kijelenti és szavatolja, hogy írásával kapcsolatos, szükséges mértékű felhasználási jogosultsággal rendelkezik.

A Pályázat elküldésével a Pályázó vállalja, hogy a harmadik személyek szerzői jogainak megsértéséből fakadó következményekért helytáll.

A Pályázó a művére a Pályázat lebonyolítása érdekében ingyenes, a Pályázat időtartama alatt, vagyis 2020. december 20 – 2021. március 31. között kizárólagos felhasználási jogot enged a Szervezők részére. A Pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a Szervező a Pályázatát honlapján tárolja és közzétegye, a Pályázat lebonyolítása és az ezzel kapcsolatos kommunikációja során az ehhez szükséges mértékben és ideig felhasználja.

Pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a beadott írását a Szervező a Pályázat befejezése után tovább kívánja fejleszteni, ezzel kapcsolatban 2021. március 21-e után fognak megbeszélést kezdeményezni Pályázóval.

 1. Adatkezelés és adatvédelem

A Pályázatban való részvétel és az ehhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes. Tájékoztatjuk, hogy adatait (név, e-mail cím) másik fél részére nem továbbítjuk, kizárólag kapcsolattartás céljára használjuk, majd azokat a nyeremények sikeres átadása után töröljük.
Pályázó tudomásul veszi, hogy Szervező a jelen szabályzatban meghatározott közönségszavazáshoz a pályamű feldolgozásakor és publikálásakor a Pályázó teljes nevét, a pályamű címét közzéteszi.

 

A Pályázó a Pályázat feltételeinek megismerése után kinyilvánítja, hogy a jelen Részvételi és adatvédelmi szabályzatban foglalt valamennyi feltételt tudomásul veszi és elfogadja.

 

Kelt:Budapest, 2020. 11.19.

Szervezők

Ami még érdekelheti

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS – szavazzon az évad legjobbjaira!

Szavazz a Magyar Színház Társulatának színészeire és a legjobb előadásra! Az évad legjobb művészei a közönség szavazatai alapján díjazásban részesülnek. Kedves közönségünk idén is lehetőséget kap arra, hogy szavazzon kedvenceire! ...

Bővebben

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet gyermekeknek!

Érdekel a színház?  Szívesen kipróbálnád tehetségedet egy budapesti nagyszínház színpadán?  Itt a remek alkalom! Keresünk a következő, 2024/25-ös évadra 6-11 éves, jól éneklő, jó mozgású lányokat és fiúkat! A casting többfordulós rendszerben történik....

Bővebben

Különleges hangulatban zajlott a “Jó estét nyár, jó estét szerelem” című darab premierjéhez kapcsolódó sajtótájékoztató a Magyar Színházban.

Az esemény indításaként egyedi oldtimer autóval érkeztek a színház elé a darab főszereplői Jenes Kitti, Kusnyér Anna, Tóth Angelika és a színdarab főszereplője Pásztor Ádám. A színészek jelmezei és a...

Bővebben