OLIVER! RAJZPÁLYÁZATI KIÍRÁS

OLIVER! RAJZPÁLYÁZATI KIÍRÁS

OLIVER! RAJZPÁLYÁZATI KIÍRÁS
2021/2022-as tanév

A PESTI MAGYAR SZÍNHÁZ rajzpályázatot hirdet Lionel Bart – William David Brohn: OLIVER! című musicaljéhez kapcsolódóan általános iskola felső tagozatos tanulói számára

“A nap – a ragyogó nap, amely nem egyedül a fényt, hanem új életet, reményt és frissességet hoz vissza az ember számára – tiszta és ragyogó dicsőségben robbant a zsúfolt városra.
Költséges színű üvegen és papírra szabott ablakon keresztül a székesegyház kupoláján és a korhadt hasadékon keresztül sugározza egyenlő sugarát. ” (Dickens Twist Oliver)

Pályázati anyag leadási határideje: 2022. február 22., kedd

Elbírálási határidő: 2022. február 28., hétfő

Eredményhírdetés: 2022. március 2., szerda

Elismerés, díjazás:

  • Minden pályázó ünnepélyes keretek között oklevelet kap.
  • Minden pályázó számára, aki a díjátadón nem tud részt venni, e-mailben küldjük el oklevelét elektronikus, kinyomtatható formában. Iskolai csoportos pályázók esetén oklevelet készítünk az iskolának is, melyet a fentiekhez hasonló módon juttatunk el.
  • Legjobbak a jók között – díjak kiosztása: A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák készítőit az oklevélen felül különdíjjal lepjük meg, elismerve őket, mint “a legjobbak a jók között” pályázókat.
  • Különdíjaink: A díjazottak meghívást kapnak az OLIVER! című musical premier előtti előadására

A pályázat témája:
Lionel Bart – William David Brohn: OLIVER! című musicalje Charles Dickens Twist Oliver regénye alapján készült. A főszereplő kis Oliver alakjában az író az emberi jó örök érvényű elvét formálta meg, amely minden gonosszal szembeszáll és a végén teljes diadalt arat.
A Pesti Magyar Színház által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy a résztvevők Dickens jól ismert regényének hőseit, jeleneteit saját szemükön keresztül mutassák be. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy a pályázók hogyan tudják a fantáziájuk teremtette világot érzékeltetni – azaz, hogy vajon mennyi történet, mennyi kép fér bele Oliver! kalandjába.

Hiszünk abban, hogy a gyerekekben lakozó tisztaság és jó szándék nagy hatást tud elérni, és pozitív hatással tud lenni a jövő alakulására.

Milyen korosztálynak szól a pályázat?

A pályázatot két korcsoport számára hoztuk létre.

  1. korcsoport: 5-6. évfolyam
  2. korcsoport: 7-8. évfolyam

Mivel teljesen más alkotás várható egy 11-12 és 13-14 éves gyerektől, így külön értékeljük a két korcsoport munkáját, valamint a sajátos nevelési igényű diákok alkotását.

A nevezés fajtái:
Az OLIVER! rajzpályázatra 2021. decembertől 6-tól, legfeljebb 5 fős csoportok nevezését várjuk, a regisztrációs lap kitöltésével. Regisztrálni itt lehet: www.pestimagyarszinhaz.hu/regisztracio/

Csoportonként akár több pályamunka is elküldhető.

A pályázat kifejezési módjai:

A rajzpályázatra bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika stb. beküldhető, ami megmutatja, hogy a pályázó képzeletében hogyan elevenednek az OLIVER! karakterei, jelenetei.

Pályázás feltétele:
A regisztrációs űrlap helyes kitöltése: www.pestimagyarszinhaz.hu/regisztracio/

Pályázás módja:

A pályázati anyagokat postai úton a 1077, Budapest, Hevesi Sándor tér 4. címre Sajtó névre várjuk.

Kapcsolattartó:
Farkas Kitti
farkas.kitti@mszinhaz.hu

Ami még érdekelheti

A Magyar Színház meghatározta az egész életemet – interjú Trokán Annával

Trokán Anna a 2024/25-ös évadtól csatlakozik a Magyar Színház társulatához. A színházhoz kapcsolódó gyerekkori emlékeiről, egykori és új szerepeiről beszélgettünk.

Bővebben

EZERARCÚ – Hajós Zsuzsa: „én nagyon szeretnék Mikkamakka lenni…”

A Magyar Színház 2023/24-es évadában tartotta az EZERARCÚ című komplex színházi nevelési előadásának premierjét. A darab író-rendezőjével, Hajós Zsuzsával beszélgettünk az előadás aktualitásáról, születéséről, a karakterekről és a mondanivalóról.

Bővebben

Kikapcsolódás az egész családnak a 2024/25-ös évadban is

A Magyar Színház a 2024/25-ös évadban is a családok színházaként, széles repertoárral várja nézőit. Az ősszel induló évadról most lehull a lepel és kiderül, hogy mik lesznek az évad új...

Bővebben