Oliver!

Oliver!

 

Lionel Bart:

Oliver!

– családi musical –

Charles Dickens Twist Olivér című regénye alapján

Író, zeneszerző és dalszövegíró: Lionel Bart
Rendező: Szente Vajk (Jászai Mari-díj)

Az előadás időtartama: 2 óra 25 perc, 2 felvonással egy szünettel
Az előadást 12 éves kortól ajánljuk

Bemutató: 2022. január 28.

Egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít. Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik. Sorsa váratlanul jóra fordul, amikor egy gazdag úriember a házába fogadja. A történet azonban itt még nem ér véget, bűnöző cimborái ismét felbukkannak, hogy visszarántsák az alvilágba… Vajon sikerrel járnak?
Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nemsokkal később már a Broadway-n adták elő.

 

SZEREPOSZTÁS:
Feltöltés alatt.

Író, zeneszerző és dalszövegíró: LIONEL BART
Hangszerelte: WILLIAM DAVID BROHN
Magyar szöveg: HAMVAI KORNÉL
Dalszöveg: TOMPA PÉTER
Rendező: SZENTE VAJK (Jászai Mari – díj)

A produkció bemutatását a Music Theatre International engedélyezte. Az engedélyeztetését az Hartai Zenei Ügynökség közvetítette.