Zalán János Balázs Béla-díjat kapott

Zalán János Balázs Béla-díjat kapott

Gratulálunk igazgatónknak, Zalán Jánosnak, aki a március 15-i díjesőben Balázs Béla díjat kapott. Ezt a díjat filmesek kapják. és talán kevesen tudják, hogy a szinkronizált filmek végén hallható: „készült a Masterfilm Digital Kft-ben” az voltaképpen egy 20 éves rendkívül sikeres vállalkozást jelent, amely nem csak az alkalmazottainak ad munkát, hanem biztos megélhetést jelent sok-sok színésznek, akik a Magyar Színházban is rendszeresen láthatók a színpadon.

Gáspár Kata, Horváth Illés, Gémes Antos, Szűcs Sándor hangját már azok a kissrácok is ismerik a filmekből, akik csak néhány év múlva lesznek például Rumini rajongók. Zalán János jegyzi ezt a szinkroncéget, és ennek az elődjét is, hiszen 1994 óta jelen van a hazai filmes-tévécsatornás médiaéletben. Részt vett a Disney Channel, Warner Bros. Cartoon Network, a National Geographic Channel, a Hallmark Channel, az MTM-SBS TV, régebben az Animal Planet, a Diginet Discovery és a FoxKids Channel csatornák magyar nyelvű adásainak gyártásában is.

Hogy ezeket megtudjuk, ahhoz segítségül kell hívni az internetet, mert az igazgatónk a legkevésbé sem beszél erről a színházban. Amiről beszél, az sokkal inkább az, hogy a Magyar Színházban megvalósuló audionarrációt a mozikban is szeretné bevezettetni, nem véletlen, hogy az igazgatói munkája mellett egész tudományos érdeklődését a látássérült és a jelnyelvet használó nézők integrációjának szenteli.
A Magyar Színház az ő elhivatottságának köszönhetően fogad minden előadásán látássérülteket az előadásain – a színházak közül egyedüliként.

Ez a díj most mindannak szól, ami Zalán Jánosnak és általa a Magyar Színháznak fontos. A segítségnyújtásnak, az innovációnak, a szervezésnek, a marketingnek és az általuk elérhető művészi élménynek is, és ezeknek mind egyetlen igazi célja az, hogy a néző járjon a Magyarba és járjon jól. Várunk tehát mindenkit és gratulálunk!

Ami még érdekelheti

Üzenet a Színházi Világnap alkalmából

Barátaimnak, a világ színházművészeinek, A Színházi Világnapon írom nektek ezt az üzenetet, és miközben boldog vagyok, hogy hozzátok szólhatok, minden porcikám remeg a nyomasztó feszültségek és zűrzavaros érzések  súlya alatt,...

Bővebben

CASTING – TÁNCOS SZEREPKÖRRE

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet táncosok számára a színház Ensemble társulatába  a 2023/24-es évadra! A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet 18- 24 éves táncosok számára a színház Ensemble társulatába...

Bővebben

CASTING – Ensemble-tagságra

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet ensemble-tagságra a 2023/24-es évadra A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet 18-26 év közötti fiatalok számára ensemble-tagságra a következő, 2023/24-es évadra. A színház ensemble-tagjai ének-...

Bővebben