Vérnász

Vérnász

vernasz_plakatFederico García Lorca
VÉRNÁSZ
– színmű egy felvonásban –

A verseket Veress Miklós, a prózát Gajdos Zsuzsa és Novák Eszter fordította, a színpadi változatot Horgas Ádám készítette.

Bemutató: 2013. december 22.
Az előadás időtartama 80 perc.

Szereplők:

Anya HÁMORI ILDIKÓ
Menyasszony BALSAI MÓNI
Anyós SZALAY KRISZTA
Leonardo felesége RUTTKAY LAURA
Szomszédasszony BENKŐ NÓRA
Leonardo GULA PÉTER
Vőlegény JEGERCSIK CSABA
A menyasszony apja HORVÁTH LAJOS OTTÓ
Halál AUKSZ ÉVA
Hold KOVÁCS DÉZI a.n.
Szellemapa DERÉK BENCE a.n.
Szellemfiú KISARI ZALÁN a.n.
Főnök RUBÓCZKI MÁRKÓ a.n.
Utcalány I. LOVAS EMÍLIA a.n.
Utcalány II. CSERNA LILI a.n.
Sérült fiú KOVÁCS OLIVÉR a.n.

Közreműködnek a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei

 

Díszlet: Horgas Péter
Jelmez: Bujdosó Nóra

Zene: Horgas Ádám és Ács Dominika

Rendezőasszisztens: Hűbér Tünde

Rendező, videó és koreográfia: Horgas Ádám

VÉRNÁSZ A FACEBOOKON

Szikár vidék. Forróság. Száraz csapok. Izzó tekintetek. Tajtékos ló. Esküvőre készülődnek. A menyasszony volt már egy másik férfi menyasszonya. A másik férfi azóta egy másik nő férje lett. A férfit a vőlegény családjával véres gyilkosság köti örökre össze.
Vajon el tudja-e engedni halottait az Anya, meggyilkolt férjét és fiát? Vajon el tudja-e engedni régi vőlegényét a menyasszony? Át lehet-e rajzolni a sorsot, vagy csak késleltetni az elkerülhetetlen tragédiát?
A Hold feni a kését, vérre szomjazik.
Lángoló asszonyok, lángoló férfiak drámája ez. „Egy asszony – egy férfi, és kész” – ebben a történetben egy asszony másik férfié már nem lehet. A férfi a szégyent akár késsel, de lemossa.
A társulat Ács Dominikával és Horgas Ádám rendező-koreográfussal együttműködve olyan műhelymunkára vállalkozik, ahol hagyományos és mozgásszínházi megoldásokkal kísérlik meg elmesélni Lorca elsöprő erejű szerelmi történetét.

Ami még érdekelheti

A NAGY MAGYAR KULTÚRA NAPI KVÍZ

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag...

Bővebben

Színházunk 2023. január 5. és február 28. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk!   Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a 2023. január eleji nemvárt kazánházi karbantartás okozta kényszerszünetünk minden igyekezetünk ellenére a vártnál tovább elhúzódik. Így színházunk 2023. január 5. és február...

Bővebben

Színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk! Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy nemvárt kazánházi karbantartás miatt színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart. A műszaki hibák a decemberi előadásaink zökkenőmentes megtartását nem veszélyeztetik, ugyanis...

Bővebben