Új szerepben a Gobbi-klub – Évadnyitót tartott a Magyar Színház

Új szerepben a Gobbi-klub – Évadnyitót tartott a Magyar Színház

Magyar Színház megtartotta a 2019-20-as évadnyitó társulati ülését. Az új évad bemutatói mellett Zalán János igazgató a változásokról és az elvégzett nyári munkákról beszélt, elsősorban a régi Gobbi-klub átépítésről, amivel új közösségi tér jött létre a színházban.

A már évadzárón ismertetett bemutatók mellé az évad végén még egyre kerül majd sor. Dennis Kelly: DNS – még munkacímű – darabját Horváth János Antal rendezi.

Zalán János elmondta, hogy a nyáron komoly ráncfelvarrásokon esett át a Magyar Színház közismerten nehézsorsú épülete.

A Sinkovits Imre Színpadon felújították a klímát, a színház vendégszobáját, az irodaépületet és 10 öltözőt is rendbe hoztak.

Megújult a régi színész-napközi, a Gobbi-klub, és így, a hangszigetelésnek, a padlófűtésnek és egyéb extráknak köszönhetően alkalmas lesz a színházi munkák mellett nyilvános beszélgetésekre, könyvbemutatókra, drámapedagógiai és érzékenyítő diákprogramok megtartására is.

A díszletraktárból mintegy 1000 köbméternyi használatlan díszletet, bútort szállíttattak el, így egy teljesen átlátható és tágas  díszletraktár várja az új produkciókat.

Megújult a Dalszínház utcai Szervezés irodája is.

Az évadnyitón felköszöntötték Szatmári Attilát 25. színészi jubileuma alkalmából.

Agárdyné Rácz Boriska 2006-ban Agárdy-emlékláncot alapított, Agárdy Gábor színművész emlékére. A díjat az idén Rancsó Dezső kapta a társulat művészeinek titkosa szavazata alapján.

A társulathoz szerződött Szatmári György, Csiby Gergely, Hábermann Lívia, Habodász István és Tóth János Gergely.

Kaposvári Egyetem 5. éves hallgatói közül, Cserhalmi György osztályából 8 fiatal a színházban tölti szakmai gyakorlatát:

Bölkény Balázs

Cseke Lilla Csenge

Kisari Zalán (a Pesti Magyar Színiakadémiáról növendéke volt)

Kocsis Gábor

Kovács Panka

Kovács Sándor József

Péteri Lilla

Szurcsík Ádám

Az évadnyitót követően augusztus 23-án indul a Tom Sawyer kalandjai, ahogyan azokat Becky Thatcher elmeséli című új produkció próbafolyamata a Sinkovits Színpadon, és augusztus 26-án kezdődik a RUMINI nagysikerű előadás felújítása.

A címszereplő: Csiby Gergely lesz, és szinte egészében változik a szereposztás is. Az első előadást szeptember 8-án, vasárnap tartjuk.

Augusztus 30-án a Magyar Színházban lesz az Országos Színházi Évadnyitó, a Kaszás Attila-díj átadója és az MMA Színházművészeti Tagozatának konferenciája, Párbeszéd a magyar színház jövőjéről címmel.

Szeptember 2-án kezdődik a Holnapelőtt című új produkció olvasópróbája. Ez az előadás az Európai Színházi Konvenció (European Theatre Convention) Ifjú Európa III. elnevezésű projektjének keretein belül jön létre.

Szeptember 9-étől folytatódik a PIN:OKKIO próbafolyamata, amelynek bemutatójával szeptember 28-án a nagyközönség számára is elkezdődik az új évad. 

Ami még érdekelheti

Üzenet a Színházi Világnap alkalmából

Barátaimnak, a világ színházművészeinek, A Színházi Világnapon írom nektek ezt az üzenetet, és miközben boldog vagyok, hogy hozzátok szólhatok, minden porcikám remeg a nyomasztó feszültségek és zűrzavaros érzések  súlya alatt,...

Bővebben

CASTING – TÁNCOS SZEREPKÖRRE

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet táncosok számára a színház Ensemble társulatába  a 2023/24-es évadra! A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet 18- 24 éves táncosok számára a színház Ensemble társulatába...

Bővebben

CASTING – Ensemble-tagságra

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet ensemble-tagságra a 2023/24-es évadra A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet 18-26 év közötti fiatalok számára ensemble-tagságra a következő, 2023/24-es évadra. A színház ensemble-tagjai ének-...

Bővebben