Szívből jövő kitüntetést, Arany Bot Díjat kapott a Magyar Színház

Szívből jövő kitüntetést, Arany Bot Díjat kapott a Magyar Színház

A Fehér Bot Napjához köthetően, a látássérültek nemzetközi világnapján adták át az Arany Bot Díjat négy kategóriában. A Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület a díjjal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy felismerjük, vak és látássérült társainknak akár egy apró gesztus is rengeteget jelent.

Az Arany Bot egy hétköznapi Díj – azért alapították, hogy a mindennapi segítőknek mondjanak köszönetet.
A látássérültek életében kiemelt szerepe van a hétköznapi tetteknek, a hétköznapi találkozásoknak, tehát a szomszédoknak, a kisboltosnak, a munkahelyi kollégának, a butikosnak, aki segít az egymáshoz illő darabok kiválogatásában, vagy a szupermarket biztonsági őrének, aki megtalálja a pulton új helyre dugott kefirt.

Ezt a látássérültek által „Újhullámos díjnak” nevezett elismerést a rászorulók titkos jelölése alapján osztják ki.

Az idei egyik ARANY BOT DÍJ-at a MAGYAR SZÍNHÁZ kapta.

Hálásan köszönjük a látássérült közönségünknek, hogy értékelték a munkánkat. Folytatjuk és a következő évadokban is minden nagyszínpadi előadásunkat – igény szerint – audionarrációval kísérünk.

A díjat Kiss Elemér adta át Tóth Cecília audionarrátornak, aki sok látássérült személyes ismerőse, A díjátadó Kiss Elemér maga is a feleségével, barátaival sok-sok audionarrált előadást nézett már a színházunkban. Külön köszönetet mondunk a titkos jelölőnknek, aki ezt írta a színházról:

A színház elsőként hozta létre intézményes formában az akadálymentesítést, ezen belül az audionarrációt és a jelnyelvi tolmácsolást. A Pesti Magyar Színháznak nemes küldetése és célja, hogy elérjék azt, hogy a színházi élmény mindenütt akadálymentes legyen. Az integráció, a társadalmi beilleszkedés nagyon fontos számukra, vagyis a színházban minden előadáson együtt ülhetnek vakok, látássérültek, siket és ép nézők is. Egyedülálló tevékenységük példamutató, és nagyon sok olyan vak, látássérült embernek teszik elérhetővé a színházi élményt, a kulturális befogadást, akiknek eddig nem volt lehetőségük színházba menni. Még arra is figyelnek, hogy a látássérült közönségük számára a színház megközelítését a honlapjukon elérhető hangos térképpel segítsék.

Ami még érdekelheti

Üzenet a Színházi Világnap alkalmából

Barátaimnak, a világ színházművészeinek, A Színházi Világnapon írom nektek ezt az üzenetet, és miközben boldog vagyok, hogy hozzátok szólhatok, minden porcikám remeg a nyomasztó feszültségek és zűrzavaros érzések  súlya alatt,...

Bővebben

CASTING – TÁNCOS SZEREPKÖRRE

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet táncosok számára a színház Ensemble társulatába  a 2023/24-es évadra! A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet 18- 24 éves táncosok számára a színház Ensemble társulatába...

Bővebben

CASTING – Ensemble-tagságra

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet ensemble-tagságra a 2023/24-es évadra A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet 18-26 év közötti fiatalok számára ensemble-tagságra a következő, 2023/24-es évadra. A színház ensemble-tagjai ének-...

Bővebben