Szintén zenész

Szintén zenész

Interjú Juhász Levente színész-zeneszerzővel, a SunCity musical egyik főszereplőjével

A SunCity – a Holnap tali!-musical főszereplőjeként ismerhette meg a Magyar Színház közönsége Juhász Leventét, aki az egyik legrokonszenvesebb srácot alakítja a darabban: ő a zeneszerző fiú, akire mindig lehet számítani: a dalaival vigaszt nyújt, és a végén még a szép, de zárkózott lány szívét is elnyeri.
A színpadi főszerep újabb felkérést hozott: a musical alapjául szolgáló sorozat – a Holnap Tali! – ötödik évadában is felbukkan a gitáros srác.

Amikor egy éve eljöttél a Magyar Színház szereplőválogatására, gondoltad volna, hogy ennyire szorosra fűzöd majd a szálakat a Holnap Tali!-val? Ami nem csak egy sorozat, vagy egy színházi musical, hanem szinte már egy fiataloknak szóló márka, amely színházi előadást, tévéfilmet és -sorozatot, valamint internetes tartalmakat is felölel.

Akkor még nem gondoltam erre, hiszen nem is igazán tudtuk, milyen lesz a darab szerkezete, illetve hogy milyen szerepekre keresnek.

Mesélj a karakteredről! Közel áll hozzád a higgadt, csendes humorú, visszafogott srác figurája? Ezt a szerepet rád írták?

Amikor Szente Vajk felhívott, hogy benne leszek a darabban, egy kérésem volt: Ha lehet, ne legyek középiskolás. Az már lelkileg távol van. Így kitalálták a Zeneakadémián zeneszerzést tanuló Zalán karakterét, aki egy kiegyensúlyozott, laza srác. Sok hasonlóság van köztünk, például, hogy a színészet mellett zeneszerző is vagyok. Vajk úgy fogalmazott, hogy egy ilyen jellegű darabban, mint a SunCity – a Holnap Tali!-musical, szükség van egy “Bobby Ewing-karakterre” :). Ez lett Zalán.

A SunCity rendezője, Szente Vajk gondolt rád a musicalszereppel, és úgy hallani, hogy ő tulajdonképpen a mestered. Mesélnél egy kicsit erről?

A Pesti Magyar Színiakadémián Huszár László volt az osztályfőnököm, aki színészmesterséget tanított, Varga Gábor a művészi beszédet, Szente Vajk pedig a zenés mesterséget. Mi voltunk az első osztály, akiket tanított. Nagy találkozás volt ez vele, hiszen már az akadémiai évek alatt elkezdtük a zenei munkákat, később pedig több rendezésében is játszottam. A színiakadémia után elvégeztem a Baptista Teológiai Főiskola gospel-zenész szakát, ahol rengeteget tanultam dr. Almási Kornéltól az összhangzattanról, zenéről. Akkoriban sikerült tudatosítanom az addig zabolázatlan zenei érzeteimet.

A forgatás vagy a színpadi szerepek állnak hozzád közelebb?

A színház és a színpadi próbák valahogy átláthatóbbak számomra. Tény, hogy ebben nőttem fel, ehhez szoktam hozzá. A forgatás is nagy élmény, de az én világom inkább a pillanat művészete, amit hosszú felkészülés és munka előz meg.

A SunCity lassan egy éve látható a Magyar Színházban, és szemmel láthatóan egy olyan fiatal közönséget vonz, akiknek sok esetben ez az első színházi élménye. Ráadásul minden előadás után közönségtalálkozót tartotok, ahol közvetlenül érezhetitek a rajongást. Milyen ezt megtapasztalni?

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy ez az előadás azt a közönségréteget is megszólítja, akik nem szoktak színházba járni. Talán ma a Holnap tali! miatt jönnek el színházba, de holnap már a tegnapi élmények miatt… (nevet) Nagyon kedvesek a nézők, sok jó szót kapunk. Mindemellett én nem vagyok rajongó típus és fordítva is igaz. Nem a rajongásért csinálom. 

Ennek ellenére azért kíváncsi vagyok, vajon hány új FB-ismerősöd lett?

Nagyjából 17! (nevet) Viccet félretéve, bejelölnek egy páran a nézők közül, de nem jelölöm vissza őket. A Facebook adatlapom nem nyilvános. Aki szeretne követni, annak a @lev.juhasz nyilvános Instagram oldalamat ajánlom, amit arra készítettem, hogy a színházi és zenei munkáimba nyerhessenek bepillantást a követők.

Mi a következő állomás, milyen új szerepre vágysz? 

Nincs szerepálmom, mert ha nem kapom meg soha, az fáj, ha pedig megkapom, akkor hova tovább? Ősszel a Magyar Színházban Szabó Magda Tündér Lalájában leszek Amalfi kapitány, de Szente Vajkkal is együtt fogok dolgozni ezúttal zeneszerzőként. Ugyanis Galambos Attilával felkértek, hogy írjam meg Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös musical adaptációjának zenéjét, amit a kecskeméti Katona József Színház mutat be októberben, és ami egy újfajta kihívást jelent.  Mindkettőt nagyon várom.

Kérdező: Vasvári Judit

Figyelem! Minden előadás végén közönségtalálkozót tartunk, ahol személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, begyűjthetik dedikált képüket, és a szelfik is elkészülhetnek a SunCity-fal előtt! 

Ami még érdekelheti

BUDAPESTI SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA

  2024. március 23-án (szombaton) öt év szünet után ismét sor kerül a Budapesti Színházak Éjszakája programsorozatra, melyen színházunk is részt vesz. A regisztráció elindult, igazán izgalmas programokkal várunk minden...

Bővebben

ELMARAD A TÜSKEVÁR!

Tisztelt Nézőink! A „Tüskevár” című produkciónk 2024. február 8-án 15 órára meghirdetett előadása technikai okok miatt ELMARAD! Az előadás jegyei becserélhetők az alábbi időpontokra:  2024. Február 8. 11:00  2024. Március...

Bővebben

ELMARAD A TÜNDÉR LALA!

Tisztelt Nézőink! A „Tündér Lala” című produkciónk 2024. február 6-án 15 órára meghirdetett előadása technikai okok miatt ELMARAD! Az előadás jegyei becserélhetők az alábbi időpontokra:  2024. Február 7. 11:00  2024....

Bővebben