Szakembereink

Az előadásokhoz kapcsolódó foglalkozások célja, hogy nézőink az előadások után együtt beszélgetve, játszva dolgozzák fel a színházi élményt. A dráma és a színház eszközeit kínáljuk véleményük, problémáik megfogalmazásához, remélve, hogy a játék valódi közösségi élménnyé teszi a színházlátogatást.
Programunkat képzett színházpedagógusok, Hábermann Lívia és Tóth Cecília tervezik és vezetik, munkájukat Baghi Viktória segíti és koordinálja.


Bemutatkozunk – a Pesti Magyar Színház színházpedagógusai

HÁBERMANN LÍVIA

Húsz éve foglalkozom drámapedagógiával. Ezen időszak első felét Földessy Margit drámastúdiójában töltöttem asszisztensként, majd pedig önállóan tartottam színjátszó, személyiség és kreativitásfejlesztő órákat, rendeztem előadásokat gyerekek és fiatal felnőttek számára. Több évig évig vezettem és tartottam drámafoglalkozásokat a Szín-Tér Stúdióban, a Vidám Színpadon, vendégtanárként több drámastúdióban, iskolában – többek között Nagykovácsiban, az Amerikai Iskolában), rendezvényeken és jótékonysági alkalmakon. Hat évig az etyeki Korda Filmparkban vezettem az általam kialakított casting programot, ami egy színházi és filmes eszközökkel kiegészített csapatépítő tréning lehetőség volt cégek számára. A Korda Filmparkban tartottam még filmes tréninget angolul erasmus-os gimnazisták számára valamint részt vettem gyerekek számára indított filmes nyári táborban és a Da Vinci Learning TV csatorna által hirdetett tudós- táborban előadóként, ahol angolul és magyarul tartottam tréningeket.
2012-ben Szabó István Ajtó című filmjében az Oscar díjas Helen Mirren személyi asszisztenseként dolgoztam. 18 éves korom óta dolgozom színészként és több mint 10 éve szinkronizálok. Az évek alatt folytattam pszichodráma tanulmányokat. 2019- ben szereztem Drámainstruktor- Színjátékos diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2018- tól a Magyar Televízió M5 kulturális csatornájának külsős műsorvezetője, riportere, valamint a Boys and Girls Club of Hungary angol iskolai program dráma és filmes kurzus tanára vagyok. 2019 óta vagyok a Pesti Magyar Színház színésze. 2020-ban kidolgoztuk Tóth Cecíliával az E-Színházpedagógiai programot.