Pinokkió – színházpedagógiai szemszögből

Pinokkió – színházpedagógiai szemszögből

Szeptember 28-án mutatjuk be a PIN:OKKIO zenés robot-játékot Carlo Collodi meséje alapján, Vidovszky György és Deres Péter átiratában. A Pinokkió vadonatúj feldolgozása komolyabb és veszélyesebb, mint az eredeti!

Geppetto szoftverfejlesztő, PIN:OKKIO pedig fabábu helyett robot, egy lassan a tudatára ébredő kisfiú, akivel megtörténik a 21. század meg­annyi kihívása: tévés tehetségkutató, high-tech kiállítás, hacker­támadás.

A mai gyerekek már nem csibészek szeretnének lenni, hanem celebek, influenszerek, menő sztárok.
Rengeteg új, csalogató kísértés, amelyért hazugságba keveredhet az ember és megszegheti az ígéretét. Van tétje a választásnak, és ezt a gyerekek nagyon is értik, ha megnézik a 21. századi show-vá álmodott PIN:OKKIO-t!

A Pinokkió lehetne teremtéstörténet, hiszen Geppetto teremt valamit vagy valakit. Felvetődnek kérdések: mi a különbség az öntudatra ébredő robot és az ember között. Hol a lélek határa? Kihívások vagy kísértések? Csupa olyan kérdés, ami sok asszociációt szülhet a nézőben.

Az előadáshoz ingyenes színházpedagógiai foglalkozás igényelhető*, amely közös játék gépről és emberről, a szabad akaratról, az egyenjogúságról, az élethez való jogról és arról, vajon miért tekinti magát az ember felsőbbrangúnak minden más teremtménynél. A színházban tartott foglal­kozáson Takács Géza és Blahó Gergely, a PIN:OKKIO főszereplői is részt vesznek. 

Az előadást 8 éves kortól ajánljuk.

Deres Péter – Vidovszky György: PIN:OKKIO
zenés robot-játék
Carlo Collodi meséje és Monori András ötlete alapján
Rendező: Vidovszky György
Bemutató: 2019. szeptember 28.

*Csoportos vásárlás esetén, teljes árú jegyek mellé igényelhető az ingyenes színházpedagógiai foglalkozás.

Ami még érdekelheti

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS – szavazzon az évad legjobbjaira!

Szavazz a Magyar Színház Társulatának színészeire és a legjobb előadásra! Az évad legjobb művészei a közönség szavazatai alapján díjazásban részesülnek. Kedves közönségünk idén is lehetőséget kap arra, hogy szavazzon kedvenceire! ...

Bővebben

A Pesti Magyar Színház meghallgatást hirdet gyermekeknek!

Érdekel a színház?  Szívesen kipróbálnád tehetségedet egy budapesti nagyszínház színpadán?  Itt a remek alkalom! Keresünk a következő, 2024/25-ös évadra 6-11 éves, jól éneklő, jó mozgású lányokat és fiúkat! A casting többfordulós rendszerben történik....

Bővebben

Különleges hangulatban zajlott a “Jó estét nyár, jó estét szerelem” című darab premierjéhez kapcsolódó sajtótájékoztató a Magyar Színházban.

Az esemény indításaként egyedi oldtimer autóval érkeztek a színház elé a darab főszereplői Jenes Kitti, Kusnyér Anna, Tóth Angelika és a színdarab főszereplője Pásztor Ádám. A színészek jelmezei és a...

Bővebben