Pinokkió – színházpedagógiai szemszögből

Pinokkió – színházpedagógiai szemszögből

Szeptember 28-án mutatjuk be a PIN:OKKIO zenés robot-játékot Carlo Collodi meséje alapján, Vidovszky György és Deres Péter átiratában. A Pinokkió vadonatúj feldolgozása komolyabb és veszélyesebb, mint az eredeti!

Geppetto szoftverfejlesztő, PIN:OKKIO pedig fabábu helyett robot, egy lassan a tudatára ébredő kisfiú, akivel megtörténik a 21. század meg­annyi kihívása: tévés tehetségkutató, high-tech kiállítás, hacker­támadás.

A mai gyerekek már nem csibészek szeretnének lenni, hanem celebek, influenszerek, menő sztárok.
Rengeteg új, csalogató kísértés, amelyért hazugságba keveredhet az ember és megszegheti az ígéretét. Van tétje a választásnak, és ezt a gyerekek nagyon is értik, ha megnézik a 21. századi show-vá álmodott PIN:OKKIO-t!

A Pinokkió lehetne teremtéstörténet, hiszen Geppetto teremt valamit vagy valakit. Felvetődnek kérdések: mi a különbség az öntudatra ébredő robot és az ember között. Hol a lélek határa? Kihívások vagy kísértések? Csupa olyan kérdés, ami sok asszociációt szülhet a nézőben.

Az előadáshoz ingyenes színházpedagógiai foglalkozás igényelhető*, amely közös játék gépről és emberről, a szabad akaratról, az egyenjogúságról, az élethez való jogról és arról, vajon miért tekinti magát az ember felsőbbrangúnak minden más teremtménynél. A színházban tartott foglal­kozáson Takács Géza és Blahó Gergely, a PIN:OKKIO főszereplői is részt vesznek. 

Az előadást 8 éves kortól ajánljuk.

Deres Péter – Vidovszky György: PIN:OKKIO
zenés robot-játék
Carlo Collodi meséje és Monori András ötlete alapján
Rendező: Vidovszky György
Bemutató: 2019. szeptember 28.

*Csoportos vásárlás esetén, teljes árú jegyek mellé igényelhető az ingyenes színházpedagógiai foglalkozás.

Ami még érdekelheti

Pedagógus Workshop a Magyar Színházban

Kedves Pedagógus Kollégák! Szeretettel hívunk benneteket a hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő pedagógus hétvégére. A programok a tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatott tantermi előadás, a KŐ PAPÍR OLLÓ, valamint a tavaszi...

Bővebben

Valahol Európában új szereposztással a Magyar Színházban

Azt mondják, a remekművek időtlenek, és az üzenetük téren-időn képes átsugározni. A Valahol Európában az egyik legcsodálatosabb magyar musical, amely Dés László zenéjével és fantasztikus gyerekszereplőkkel már 2016 óta töretlen...

Bővebben

Dr. Zalán János Igazgatói Pályázat 2023

Kedves Közönségünk! Színházunkban az aktuális igazgatói mandátum 2024. január 31-ig él, így jelenleg igazgatói pályázati időszak alatt állunk. Az alábbi posztot Dr. Zalán János, a Magyar Színház Igazgatója kérésére tesszük...

Bővebben