Nők, erők és energiák – Ez a Naptárlányok a Magyar Színházban

Nők, erők és energiák – Ez a Naptárlányok a Magyar Színházban

Tim Firth: Naptárlányok című színdarabjának eseményei valóban megtörténtek a 2000-es évek elején és annyira valóságosak a szereplők, hogy akár el is jöhetnének a Magyar Színház premierjére, megnézni önmagukat.

Fontos pillanat színházunk életében, hogy neves vendégművészek társultak hozzánk, így Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Udvarias Anna, Bede-Fazekas Anna társulatunk tagjaival, Benkő Nórával és Soltész Bözsével együtt játssza el az angliai kisvárosban, Rylstone​-ban élő nőket, akik gyűjtést rendeznek azért, hogy a helyi kórház onkológiai osztályára a várakozóknak kanapét vehessenek. Ehhez azonban pénzre van szükségük. Az ötletük az, hogy az éves nőegyleti naptár unalmas tájképei helyett készíttetnének egy aktfotósat. Magukról. Ebből aztán világra szóló botrány lesz. Illetve lett.

Az évad első napján elkezdődtek a próbák. Deres Péter újrafordította a 2000-es évek elején játszódó igaz történetet, amely arra is példa, hogy micsoda erőt tudnak megmozdítani a nők, ha összefognak. Különösen az a korosztály, amelyik már túl van a fiatal évein, de maradt benne elég virtus, szeretet és ráadásul szexi. A történet igaz és magával ragadó. Bízunk a nőkben, a színésznői összefogásban.

Az előadáshoz valódi naptárat is készítünk az előadásban résztvevő színésznőkkel. A naptárak megvásárolhatók lesznek és a bevétellel a színház segíti az adománygyűjtést a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központja tornatermének és meditációs szobájának berendezéséhez.

A világhírű történet járt már Hollywoodban, és hamarosan a Magyar Színházban lesz látható. Az előadást Tallós Rita rendezi.

Ami még érdekelheti

A NAGY MAGYAR KULTÚRA NAPI KVÍZ

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag...

Bővebben

Színházunk 2023. január 5. és február 28. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk!   Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a 2023. január eleji nemvárt kazánházi karbantartás okozta kényszerszünetünk minden igyekezetünk ellenére a vártnál tovább elhúzódik. Így színházunk 2023. január 5. és február...

Bővebben

Színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk! Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy nemvárt kazánházi karbantartás miatt színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart. A műszaki hibák a decemberi előadásaink zökkenőmentes megtartását nem veszélyeztetik, ugyanis...

Bővebben