Izgalmas beszélgetések a színházban a sportról és minden másról

Izgalmas beszélgetések a színházban a sportról és minden másról

Amiről még nem meséltem… címmel évadok óta zajlik a Magyar Színházban egy izgalmas beszédsorozat, amelyben minden hónap első hétfőjén ikonikus sportolókat hívunk meg, akik életükről, hivatásukról és a színházhoz fűződő viszonyukról vallanak Dr. Elbert Gábornak.

A műsorvezetőnek is bevált sportszakember úgy látja, sok lehetőség van még a produkcióban. A sorozat a Magyar Színház Sinkovits színpaán látható és már négy színházi évadot megélt.

„Az alapkoncepció az volt, hogy dr. Zalán Jánossal, a színház igazgatójával valami pluszt és újat szerettünk volna adni a színházba járóknak és a sportrajongóknak” – meséli a korábbi sportszakállamtitkár, aki sportlegendák sorát ültette asztalhoz a színházban.

„A vendégek kiválasztásakor eléggé ’válogatós’ vagyok. Fontos, hogy számomra is példaértékű legyen az a sportember, akit meghívok, elengedhetetlen az is, hogy a nézők ismerjék az adott vendéget, olimpiai vagy világbajnokot, és végül ne feledkezzünk meg arról, hogy 70-90 percet úgy kell végigbeszélgetnünk a színpadon, hogy az a nézőtéren ülők számára is érdekes legyen. Ezek a szempontok kerülnek előtérbe, amikor kiválasztom a vendéget” – mondta Elbert Gábor.

Az Amiről még nem meséltem… című sorozat szervesen illeszkedik a Magyar Színház színházpedagógiai orientáltságához. 
„Az első perctől kezdve természetes volt az, hogy amikor véget ért a beszélgetés, a közönség és az est vendége egy kötetlen program részeként eltöltenek egy kis időt még a színház falai között. Ilyenkor fotók készülnek, és adott esetben tovább szövődnek a beszélgetés fonalai. Az elmúlt négy évadban olyan is előfordult, hogy az éppen aktuális vendég édesanyja az est zárásakor odalépett hozzám és megjegyezte: a gyermekéről olyan dolgokat tudott meg a színházban, amelyekről korábban fogalma sem volt. Szuper Leventéről és édesanyjáról van szó. Többek között ilyen pillanatoknál érzem azt, hogy érdemes volt belevágni ebbe a sorozatba” – árulta el Elbert Gábor.

Médiamegjelenések az estről:

Nemzeti Sport

Sportime Magazin

Sportágválasztó Magazin

Tánchírek

 

Videók: 

 

 

 

Ami még érdekelheti

A NAGY MAGYAR KULTÚRA NAPI KVÍZ

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag...

Bővebben

Színházunk 2023. január 5. és február 28. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk!   Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a 2023. január eleji nemvárt kazánházi karbantartás okozta kényszerszünetünk minden igyekezetünk ellenére a vártnál tovább elhúzódik. Így színházunk 2023. január 5. és február...

Bővebben

Színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk! Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy nemvárt kazánházi karbantartás miatt színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart. A műszaki hibák a decemberi előadásaink zökkenőmentes megtartását nem veszélyeztetik, ugyanis...

Bővebben