Izgalmas beszélgetések a színházban a sportról és minden másról

Izgalmas beszélgetések a színházban a sportról és minden másról

Amiről még nem meséltem… címmel évadok óta zajlik a Magyar Színházban egy izgalmas beszédsorozat, amelyben minden hónap első hétfőjén ikonikus sportolókat hívunk meg, akik életükről, hivatásukról és a színházhoz fűződő viszonyukról vallanak Dr. Elbert Gábornak.

A műsorvezetőnek is bevált sportszakember úgy látja, sok lehetőség van még a produkcióban. A sorozat a Magyar Színház Sinkovits színpaán látható és már négy színházi évadot megélt.

„Az alapkoncepció az volt, hogy dr. Zalán Jánossal, a színház igazgatójával valami pluszt és újat szerettünk volna adni a színházba járóknak és a sportrajongóknak” – meséli a korábbi sportszakállamtitkár, aki sportlegendák sorát ültette asztalhoz a színházban.

„A vendégek kiválasztásakor eléggé ’válogatós’ vagyok. Fontos, hogy számomra is példaértékű legyen az a sportember, akit meghívok, elengedhetetlen az is, hogy a nézők ismerjék az adott vendéget, olimpiai vagy világbajnokot, és végül ne feledkezzünk meg arról, hogy 70-90 percet úgy kell végigbeszélgetnünk a színpadon, hogy az a nézőtéren ülők számára is érdekes legyen. Ezek a szempontok kerülnek előtérbe, amikor kiválasztom a vendéget” – mondta Elbert Gábor.

Az Amiről még nem meséltem… című sorozat szervesen illeszkedik a Magyar Színház színházpedagógiai orientáltságához. 
„Az első perctől kezdve természetes volt az, hogy amikor véget ért a beszélgetés, a közönség és az est vendége egy kötetlen program részeként eltöltenek egy kis időt még a színház falai között. Ilyenkor fotók készülnek, és adott esetben tovább szövődnek a beszélgetés fonalai. Az elmúlt négy évadban olyan is előfordult, hogy az éppen aktuális vendég édesanyja az est zárásakor odalépett hozzám és megjegyezte: a gyermekéről olyan dolgokat tudott meg a színházban, amelyekről korábban fogalma sem volt. Szuper Leventéről és édesanyjáról van szó. Többek között ilyen pillanatoknál érzem azt, hogy érdemes volt belevágni ebbe a sorozatba” – árulta el Elbert Gábor.

Médiamegjelenések az estről:

Nemzeti Sport

Sportime Magazin

Sportágválasztó Magazin

Tánchírek

 

Videók: 

 

 

 

Ami még érdekelheti

BUDAPESTI SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA

  2024. március 23-án (szombaton) öt év szünet után ismét sor kerül a Budapesti Színházak Éjszakája programsorozatra, melyen színházunk is részt vesz. A regisztráció elindult, igazán izgalmas programokkal várunk minden...

Bővebben

ELMARAD A TÜSKEVÁR!

Tisztelt Nézőink! A „Tüskevár” című produkciónk 2024. február 8-án 15 órára meghirdetett előadása technikai okok miatt ELMARAD! Az előadás jegyei becserélhetők az alábbi időpontokra:  2024. Február 8. 11:00  2024. Március...

Bővebben

ELMARAD A TÜNDÉR LALA!

Tisztelt Nézőink! A „Tündér Lala” című produkciónk 2024. február 6-án 15 órára meghirdetett előadása technikai okok miatt ELMARAD! Az előadás jegyei becserélhetők az alábbi időpontokra:  2024. Február 7. 11:00  2024....

Bővebben