Hallássérülteknek

Jelnyelvi tolmácsolással kísért előadások

 

 

Hallókészülékkel rendelkező nagyothallók akadálymentesítése

Mielőtt a színházba érkezik:

Ha telefontekercses a hallókészüléke, de nincs aktiválva, akkor audiológus segítségét kell kérni, aki a manuális programhoz tudja hozzárendelni.
Fontos előre tájékozódni, hogyan kell az előadás előtt telefontekercses módba állítani a hallókészüléket!
Ha a hallókészüléknek nincs telefontekercses üzemmódja, a színház által adott, nyakba akasztható eszközhöz kérhető fejhallgató az előadás előtt, amelynek hangereje tetszőlegesen állítható!
Előadás előtt feltétlenül vegye fel a kapcsolatot a színházzal az akadalymentesites@mszinhaz.hu e-mail címen, ahol regisztráció mellett személyes tájékoztatást is kaphat az akadálymentesítés menetéről, a színház által biztosított eszközök igénybevételéről és használatáról.

Az előadás előtt:

A színházba érkezéskor a színház munkatársának érdemes jelezni, hogy hallássérüt, hallókészülékkel rendelkezik és korábban regisztrált az akadálymentesítésre, illetve azon belül a Phonak Roger rendszer használatára.
Kérje a színház munkatársától a nyakba akasztható eszközt, melynek segítségével saját hallókészülékén keresztül felerősítve hallhatja az előadást.
Jelezze, ha hallókészüléke nem rendelkezik telefontekerccsel, ebben az esetben fejhallgatót kap, amelynek segítségével tudja a hangerőt szabályozni.

Előadás előtt akassza nyakába és kapcsolja be az eszközt az oldalán található tolókapcsolóval.
Az eszköz tetején egy folyamatosan világító zöld lámpa jelzi, hogy működik, fel van töltve. A zöld fény pár másodperc után kialszik.
Az eszköz oldalán található +/- gombokkal tudja a hangerőt szabályozni, hangosítani, illetve halkítani. Az eszköz használatáról tájékoztató videót talál a cikk további részében.

Az előadás végén:

Kapcsolja ki az eszközt és adja le a színház munkatársának! 

Tájékoztató videó az eszköz használatáról: