Gyerekfesztivál – képgaléria

Gyerekfesztivál – képgaléria

Második alkalommal tartottunk Gyerekfesztivált a Magyar Színházban. A 2018-as év legnagyobb slágere a Tündérreptetés volt – több mint 300 gyereket emeltünk a levegőbe az AirWalking munkatársai segítségével azzal a berendezéssel, amellyel a színházi előadásokban is felemelik a színészeket. A nap során 3 színpadon összesen 8 előadást tartottunk – két Rumini előadás mellett a Dvorák Gábor és Patka Heléna A békakirályt és a Tótágas történeteket hozta el a gyerekeknek, ideiglenes szabadtéri színpadunkon pedig fellépett Écsi Gyöngyi, a Manócska Társulat, Kárász Eszter és az Eszterlánc zenekar, valamint a Magyar Színház színészei, gyerekszínészei és színiakadémistái. Az alkotó kedvű gyerekek Földi Andrea jelmeztervező és Ipacs Szilvia maszkmester segítségével kézműveskedhettek, Gyenes Ildikó táncolni tanította őket, és szuper szabadtéri játékokat is kipróbálhattak a Bab Társulat jóvoltából. A Rumini előadások előtt Berg Judit dedikált, a színházpedagógusok, Egervári György és Kálócz László pedig ezúttal a családi szerepeket dolgozták fel szülőkkel és gyerekekkel.

Képgalériánkban mindezt próbáljuk megmutatni – fotó: Juhász Éva.

Ami még érdekelheti

Jó estét nyár, jó estét szerelem – premier előtti sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató keretében engedtünk betekintést április 17-én legújabb bemutatónk, Fejes Endre – Presser Gábor “Jó estét nyár, jó estét szerelem” zenés dráma hangulatába és kulisszatitkaiba.

Bővebben

Alkoss Szabadon pályázat, idén a Magyar Színházban is!

2024-ben újra megrendezésre kerül az Alkoss Szabadon gyerekrajz pályázat, az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány szervezésében, idén a Magyar Színház is a kezdeményezés mellé állt.

Bővebben

Nagybaczoni Nagy Katival, a Jó estét nyár, jó estét szerelem rendezőjével beszélgettünk

„Az időben kimondott jó szónál nincs nagyobb orvosság. Ennek a fiúnak az élete is egészen másképp alakulhatott volna hogyha valódi törődő szeretetet kap, hogyha csak egyszer van egy kéz, ami...

Bővebben