Életre kel a Kis-Balaton – Tüskevár a Magyar Színházban

Életre kel a Kis-Balaton – Tüskevár a Magyar Színházban

2023. március 9-én újabb nagyszínpadi előadást mutat be a Pesti Magyar Színház – Ifjúsági – és Családi Színház társulata. A zenés játékot két felvonásban láthatja a közönség. Rendezője Gémes Antos, aki a Madagaszkár című nagysikerű musicalt is színpadra állította a teátrumban.

A Magyar Színház műsorpolitikájának célja olyan előadások színpadra állítása, melyek a fiatal közönséget szólítják meg, de a család majd minden tagjának élvezhető és szórakoztató pillanatokkal kedveskednek. A Valahol Európában, A kincses sziget, az Oliver! és a Madagaszkár című musicalok után érkezik a nagyszínpadra Fekete István műve alapján készült Tüskevár, melyet zenés játékként definiált a Hevesi Sándor téri teátrum. Az Olt Tamás – Szirtes Edina „Mókus” – Váradi R. Szabolcs által írt színdarabot Deres Péter – Gémes Antos – Szemenyei János alkalmazta a Magyar Színház színpadára.

A 185 éves intézmény falai között két kamaszfiú nyári vakációja kel életre a Kis-Balaton környéki nádasban. A produkció törekszik az 1957-ben megjelent regényt olyan módon átadni, hogy az eredeti író által megálmodott mondanivaló és történetvezetés ne sérüljön, mégis a mai kamaszok számára befogadható, sőt, élvezhető legyen a végeredmény. A darab cselekménye hangsúlyozottan a jelenben zajlik, a felnőtté válás nehézségeiről, a barátságról, az útkeresésről szól, arról, hogy minden serdülőnek jár egy „nagyapai hős”. Teszi mindezt zenés, táncos körítéssel, melyben a népi motívumok, dallamvezetés és hangulat ötvöződik a hip-hop-pal, a rap-pel és a slam poetry-vel.

A darab kettős szereposztásban látható. A szereposztás tekintetében a Magyar Színház társulatának fiatal tehetségei kapnak nagyobb szerepet. Tutajos szerepében Eszenszky Gergely és Fazekas László, Bütyök karakterében Penke Soma és Gréczy Balázs látható. A darab szíve Matula bácsi, akit Fillár István és Rancsó Dezső kelt életre.

Az előadás megtekintése 10 éves kortól ajánlott!

További információk IDE KATTINTVA

—-

Jegyek kaphatók a  weboldalon, a Jegypénztárban és a Szervezési Irodában.

Kérdés esetén a Szervezési Iroda munkatársai állnak rendelkezésükre!

Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 52.

Nyitvatartás: Hétfőtől-csütörtökig: 10.00-18.00 óráig, pénteken: 10.00-17.00 óráig

Telefon: +36 1 226 1613

E-mail: szervezes@mszinhaz.hu

Ami még érdekelheti

Alkoss Szabadon pályázat, idén a Magyar Színházban is!

2024-ben újra megrendezésre kerül az Alkoss Szabadon gyerekrajz pályázat, az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány szervezésében, idén a Magyar Színház is a kezdeményezés mellé állt.

Bővebben

Nagybaczoni Nagy Katival, a Jó estét nyár, jó estét szerelem rendezőjével beszélgettünk

„Az időben kimondott jó szónál nincs nagyobb orvosság. Ennek a fiúnak az élete is egészen másképp alakulhatott volna hogyha valódi törődő szeretetet kap, hogyha csak egyszer van egy kéz, ami...

Bővebben

Ilyen volt a Színházak Éjszakája a Magyar Színházban – videó

A Magyar Színház hat helyszínen, több mint 20 izgalmas és érdekes programmal várta látogatóit kora reggeltől, egészen éjszakába nyúlóan.

Bővebben