Amiről még nem meséltem – folytatódik a sorozat!

Amiről még nem meséltem – folytatódik a sorozat!

Kultúra és sport találkozása a Magyar Színházban. Dr. Elbert Gábor beszélgetőtársai a legeredményesebb sportolók. Vendége mindig olyan ember, akit a fiatalok példaképnek választhatnak, az idősek pedig kulisszatitkokat tudhatnak meg a sport világából. A negyedik évaddal folytatódik a beszélgetéssorozat.

Dr. Elbert Gábor úgy látja, sok lehetőség van még az Amiről még nem meséltem… produkcióban.
„Az alapkoncepció az volt, hogy Zalán Jánossal, a Magyar Színház igazgatójával valami pluszt és újat szerettünk volna adni a színházba járóknak és a sportrajongóknak” – meséli a korábbi sportszakállamtitkár, aki sportlegendák sorát ültette asztalhoz a színházban.

„A vendégek kiválasztásakor eléggé ’válogatós’ vagyok. Fontos, hogy számomra is példaértékű legyen az a sportember, akit meghívok, elengedhetetlen az is, hogy a nézők ismerjék az adott olimpiai vagy világbajnokot, és végül ne feledkezzünk meg arról, hogy 70-90 percet úgy kell végigbeszélgetnünk a színpadon, hogy az a nézőtéren ülők számára is érdekes legyen. Ezek a szempontok kerülnek előtérbe, amikor kiválasztom a vendéget” – mondja Elbert Gábor.

Az Amiről még nem meséltem… szervesen illeszkedik a Magyar Színház színházpedagógiai koncepciójához is. 
„Fiatalokat várunk a nézőtérre, akiknek fontos, hogy követendő példákat lássanak, olyan sikeres életpályákat ismerjenek meg, amelynek alapja a kitartó, szorgalmas munka. Az első perctől kezdve természetes volt, hogy amikor véget ért a színpadi beszélgetés, a közönség és az est vendége kötetlenül eltöltenek egy kis időt még a színház falai között – meséli Elbert Gábor. – Ilyenkor fotók készülnek és adott esetben kisebb csoportokban folyik tovább a csevegés. Az elmúlt négy évadban olyan is előfordult, hogy az éppen aktuális vendég – Szuper Levente – édesanyja az est zárásakor odalépett hozzám és megjegyezte: a gyermekéről olyan dolgokat tudott meg a színházban, amelyekről korábban fogalma sem volt. Többek között ilyen pillanatoknál érzem azt, hogy érdemes volt belevágni ebbe a sorozatba.” 

Dr. Elbert Gábor következő vendége: Bogdán Ádám, a Liverpool magyar válogatott kapusa.
A beszélgetést október 28-án 18 órakor láthatják a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán.

Figyelem, új időpont!
A Pesti Magyar Színház 2019. október 28-ára meghirdetett AMIRŐL MÉG NEM MESÉLTEM.. című programjának új időpontja: 2019. november 15-e, 18:00 óra. A megváltott belépőjegyek érvényesek az új időpontra, vagy a jegyvásárlás helyén 8 napon belül visszaválthatók.

szöveg: Bányász Árpád

Ami még érdekelheti

Pedagógus Workshop a Magyar Színházban

Kedves Pedagógus Kollégák! Szeretettel hívunk benneteket a hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő pedagógus hétvégére. A programok a tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatott tantermi előadás, a KŐ PAPÍR OLLÓ, valamint a tavaszi...

Bővebben

Valahol Európában új szereposztással a Magyar Színházban

Azt mondják, a remekművek időtlenek, és az üzenetük téren-időn képes átsugározni. A Valahol Európában az egyik legcsodálatosabb magyar musical, amely Dés László zenéjével és fantasztikus gyerekszereplőkkel már 2016 óta töretlen...

Bővebben

Dr. Zalán János Igazgatói Pályázat 2023

Kedves Közönségünk! Színházunkban az aktuális igazgatói mandátum 2024. január 31-ig él, így jelenleg igazgatói pályázati időszak alatt állunk. Az alábbi posztot Dr. Zalán János, a Magyar Színház Igazgatója kérésére tesszük...

Bővebben