Amiről még nem meséltem – folytatódik a sorozat!

Amiről még nem meséltem – folytatódik a sorozat!

Kultúra és sport találkozása a Magyar Színházban. Dr. Elbert Gábor beszélgetőtársai a legeredményesebb sportolók. Vendége mindig olyan ember, akit a fiatalok példaképnek választhatnak, az idősek pedig kulisszatitkokat tudhatnak meg a sport világából. A negyedik évaddal folytatódik a beszélgetéssorozat.

Dr. Elbert Gábor úgy látja, sok lehetőség van még az Amiről még nem meséltem… produkcióban.
„Az alapkoncepció az volt, hogy Zalán Jánossal, a Magyar Színház igazgatójával valami pluszt és újat szerettünk volna adni a színházba járóknak és a sportrajongóknak” – meséli a korábbi sportszakállamtitkár, aki sportlegendák sorát ültette asztalhoz a színházban.

„A vendégek kiválasztásakor eléggé ’válogatós’ vagyok. Fontos, hogy számomra is példaértékű legyen az a sportember, akit meghívok, elengedhetetlen az is, hogy a nézők ismerjék az adott olimpiai vagy világbajnokot, és végül ne feledkezzünk meg arról, hogy 70-90 percet úgy kell végigbeszélgetnünk a színpadon, hogy az a nézőtéren ülők számára is érdekes legyen. Ezek a szempontok kerülnek előtérbe, amikor kiválasztom a vendéget” – mondja Elbert Gábor.

Az Amiről még nem meséltem… szervesen illeszkedik a Magyar Színház színházpedagógiai koncepciójához is. 
„Fiatalokat várunk a nézőtérre, akiknek fontos, hogy követendő példákat lássanak, olyan sikeres életpályákat ismerjenek meg, amelynek alapja a kitartó, szorgalmas munka. Az első perctől kezdve természetes volt, hogy amikor véget ért a színpadi beszélgetés, a közönség és az est vendége kötetlenül eltöltenek egy kis időt még a színház falai között – meséli Elbert Gábor. – Ilyenkor fotók készülnek és adott esetben kisebb csoportokban folyik tovább a csevegés. Az elmúlt négy évadban olyan is előfordult, hogy az éppen aktuális vendég – Szuper Levente – édesanyja az est zárásakor odalépett hozzám és megjegyezte: a gyermekéről olyan dolgokat tudott meg a színházban, amelyekről korábban fogalma sem volt. Többek között ilyen pillanatoknál érzem azt, hogy érdemes volt belevágni ebbe a sorozatba.” 

Dr. Elbert Gábor következő vendége: Bogdán Ádám, a Liverpool magyar válogatott kapusa.
A beszélgetést október 28-án 18 órakor láthatják a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán.

Figyelem, új időpont!
A Pesti Magyar Színház 2019. október 28-ára meghirdetett AMIRŐL MÉG NEM MESÉLTEM.. című programjának új időpontja: 2019. november 15-e, 18:00 óra. A megváltott belépőjegyek érvényesek az új időpontra, vagy a jegyvásárlás helyén 8 napon belül visszaválthatók.

szöveg: Bányász Árpád

Ami még érdekelheti

Fotó: MH/Török Péter

Kicsi görög, vigyél engem Tanganyikába!

A Magyar Színház Stúdiószínpadán április 26-án bemutatják a Jó estét nyár, jó estét szerelem című musicalt. Cikk írója: Varga Klára Fejes Endre és Presser Gábor Jó estét nyár, jó estét...

Bővebben

Jó estét nyár, jó estét szerelem – premier előtti sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató keretében engedtünk betekintést április 17-én legújabb bemutatónk, Fejes Endre – Presser Gábor “Jó estét nyár, jó estét szerelem” zenés dráma hangulatába és kulisszatitkaiba.

Bővebben

Alkoss Szabadon pályázat, idén a Magyar Színházban is!

2024-ben újra megrendezésre kerül az Alkoss Szabadon gyerekrajz pályázat, az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány szervezésében, idén a Magyar Színház is a kezdeményezés mellé állt.

Bővebben