Állatorvosok vették át diplomájukat a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán

Állatorvosok vették át diplomájukat a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar 2016. február 26-án tartotta meg doktorrá avató és diplomaosztó ünnepségét a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán. A helyszínválasztás nem véletlen: a színház és az egyetem szorosabb együttműködést tervez a jövőben.

A 229 éves, nemzetközi hírű intézményben idén 89 magyar és 55 külföldi hallgató vette át állatorvosi diplomáját – ezért az érdeklődők a diplomaosztó és doktorrá avató ünnepséget élőben, videóközvetítés segítségével követhették az interneten keresztül a világ minden táján.

Az ünnepség nyitóbeszédét Dr. Sótonyi Péter, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánja tartotta, aki felvázolta az önálló intézménnyé váló egyetem 21. századi működésének alapjait és a kor kihívásaira adandó válaszait. Az egyetem a jövőben Állatorvos-tudományi Egyetem néven működik tovább. A vezetőség büszke arra, hogy 97 európai intézmény közül hetedikként kapta meg azt az akkreditációt, amely alapján az itt kiadott állatorvosi diplomát más országokban is érvényesként ismerik el. Ez az európai munkavállalást is könnyebbé teszi az itt végzett hallgatók számára.

A dékán külön köszöntötte az egyetemen végző külföldi diákokat, akik a világ 39 országából érkeztek, legtöbben Norvégiából, Írországból, Németországból, Görögországból, Ciprusról és Kanadából. “A külföldi diákoknak különleges missziója van – mondta el ünnepi beszédében Dr. Sótonyi Péter dékán -, ők hazánk nagykövetei, akik hírünket viszik a világban, hiszen itt szerzik meg azt a tudást, amelyre egész életük során támaszkodhatnak hivatásukban. A 27 éve folyó idegennyelvi oktatás bebizonyította, hogy a magyar állatorvosi képzést a világon mindenütt megbecsülik.”

A Pesti Magyar Színház és az Állatorvosi Egyetem – a két intézmény fizikai közelségét felhasználva – szoros együttműködésre lépett. A színház 2016. február 26-i premierje, a Sugar | VAN AKI FORRÓN SZERETI próbafolyamatának nagyobbik részében, 4 héten át az egyetem aulájában vendégeskedett – a színészek az egyetem falai között próbálták az előadást. “Tudomány és kultúra kéz a kézben a lehető legszerencsésebb párosítás – mondta Dr. Sótonyi Péter dékán – aki ígérte, az együttműködés keretében az egyetem hallgatói és munkatársai is egyre gyakrabban vendégeskednek majd a Pesti Magyar Színházban.”

Az Állatorvos-tudományi kar diplomaosztója a Pesti Magyar Színházban
Fotó: Zsigmond László

Ami még érdekelheti

A NAGY MAGYAR KULTÚRA NAPI KVÍZ

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag...

Bővebben

Színházunk 2023. január 5. és február 28. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk!   Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a 2023. január eleji nemvárt kazánházi karbantartás okozta kényszerszünetünk minden igyekezetünk ellenére a vártnál tovább elhúzódik. Így színházunk 2023. január 5. és február...

Bővebben

Színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart

Tisztelt Közönségünk! Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy nemvárt kazánházi karbantartás miatt színházunk 2023. január 1 – január 9. között zárva tart. A műszaki hibák a decemberi előadásaink zökkenőmentes megtartását nem veszélyeztetik, ugyanis...

Bővebben