LEPORELLÓ: HERFLI
Műsoron
április 14.
09:00
Jegyvásárlás Színlap
április 14.
11:00
Jegyvásárlás Színlap
május 4.
09:00
Jegyvásárlás Színlap
LEPORELLÓ: HERFLI

LEPORELLÓ

HERFLI

Mesejáték / Bábjáték

Az előadás az Árt-Járóban látható.

Bemutató: 2023. június 2. – Árt-Járó

A MŰFAJRÓL

A babaszínház(1), más néven csecsemőszínház vagy aprók színháza keretein belül olyan 0-4 éves korosztálynak szóló színházi előadásokat kínálunk, amelyek teljes időtartama 45 perc. Ez 20-25 perc előadásra és 20 perc közös játékra oszlik. Az előadások a kisgyermekek már megszerzett tapasztalatival és képességeikkel operálnak, hétköznapi szituációk játékos megjelenítésével, bábos formák, vizuális és zenei elemek, mondókák, gyermekdalok vagy éppen klasszikus zeneművek használatával. Az előadás időtartama a befogadóképességük határáig tart, ami egy ilyen korú gyermeknél 20-25 percet jelent és az utána következő játékban a színészekkel közösen mélyítik el az előadásban látottakat.

Az új színházi formátumunkat rögtön három, egymásra épülő előadással kezdjük meg. Ez a sorozat a LEPORELLÓ nevet viseli. Sorozatunkban különös figyelemmel vagyunk a legkisebbek felé, ezért az előadások témái a gyermekek fejlődési szakaszait követik. 


Megjegyzés: (1) A babaszínházi előadások hasznosságát és szükségességét színházi alkotók, gyermekpszichológusok és neurológusok, dráma- és fejlesztőpedagógusok évtizedes kutatásai igazolják. Hazai tapasztalat is, hogy azok a gyermekek, akik aktívan látogattak ilyen jellegű előadásokat, hamarabb tanultak meg beszélni, gördülékenyebben vették a fejlődési akadályokat.


HERFLI

Tapsol, tapsolok, tapicskolok. Recseg, nyikorog, ki kopog? Kitátom, gurgulázom, hamm megrágom, kikiáltom! –  Játék a zajokkal és dallamokkal, ismerkedés a saját hangunkkal határtalanul.

Az előadást már 1 éves kortól ajánljuk minden picurnak, akinek fontos mondanivalója van.

JEGYVÁSÁRLÁSI INFORMÁCIÓ: Az előadás ára kicsiknek és nagyoknak egyaránt 2500 Ft.

 

A SOROZAT ALKOTÓI

Látvány: Nagy Petra és Horváth Márk

Jelmez: Bartos Letícia

Zenei vezető: Keresztény Tamás

Kisgyermekkori művészeti nevelő: Gerbert Judit

Rendezőasszisztens – ügyelő – súgó: Rumán Cintia

RENDEZŐ: NAGY PETRA

Szereposztás
Színész Kusnyér Anna
Molnár Janka
Keresztény Tamás
Tóth Géza Gergő
Előjegyzés
Az előadás hossza 45 perc
Az elsőadás egy felvonásban látható
Az előadás megtekintése 1 éves kortól ajánlott!

Kedvcsináló

Videó