185 éve a kultúráért! – Adója 1%-ával

185 éve a kultúráért! – Adója 1%-ával

A Pesti Magyar Színház – Ifjúsági – és Családi Színház 185 éve áll a kultúra szolgálatában. Célunk olyan művészetkedvelő – és értő fiatalok oktatása, kinevelése, akik a jövőben szféránk aktív befogadói és fogyasztói lehetnek. Hisszük, hogy ezen törekvésünk megvalósítását a legfiatalabb korosztálynál kell kezdeni, hiszen minél fiatalabb korban találkoznak a gyermekek a kultúra szépségével, annál inkább nyitottak lesznek rá a jövőben is.

Köszönettel vesszük, ha adójának 1%-át a PESTI MAGYAR SZÍNHÁZ – IFJÚSÁGI- ÉS CSALÁDI SZÍNHÁZ működtetésére ajánlja fel!

A Pesti Magyar Színház adószáma: 15309518-2-42

A bevétel célja a Magyar Színház és a további játszóhelyeinknek az előadásainak játszása, új produkciók, programok, projektek létrehozása, a színház működtetése.

1997 óta lehet Magyarországon felajánlani az adónk egy százalékát bizonyos szervezeteknek. Sokak számára kevéske összegnek tűnhet, de ahogyan a mondás is tartja sok kicsi sokra megy és éves szinten összességében sok millió forintról is lehet szó.

A felajánlás menete végtelenül egyszerű. Ha egy nézőnk úgy dönt, hogy számítógépen tölti ki és interneten adja be a bevallását, mindössze annyit kell tennie, hogy beírja a megfelelő rovatba, hogy mely szervezetét szeretné támogatni. Ugyanez a teendő azok számára, akik a NAV által kitöltött adóbevallást használják: annak elfogadásakor külön ki kell tölteni a bevallás erre vonatkozó nyilatkozatát. Ez a támogatás az adózónak semmibe sem kerül.

Lehet, hogy pont az a pénzösszeg hiányzik a színház életében előforduló valamilyen tárgyi eszközhöz vagy a működési költséghez, amelyet az adózó tud biztosítani.

Az életünkből tényleg csak néhány perc, könnyű és egyszerű a folyamat intézése, és mind ezek mellett ingyen van – mégis rengeteg múlhat rajta.

Köszönettel:

A Pesti Magyar Színház minden egyes dolgozója.

Ami még érdekelheti

Szlovákiai turnéra indult a Magyar Színház Babaszínháza!

2023. novemberében 4 nap alatt 6 szlovákiai helyszínre látogat el a Magyar Színház babaszínházi formátuma. A Leporelló sorozat két produkciója, a Hangora és a Herfli a határon túl is nagy...

Bővebben

Karácsonyi ajándékutalvány – Ajándékozz élményt a Magyar Színházzal!

Szerezz valódi élményt szeretteidnek az ünnepi időszakban is! A Varázslat évadában különleges, szabad felhasználású Mézi karácsonyi ajándékutalvánnyal kedveskedünk szeretett közönségünknek! Utalványaink segítségével nem csak karácsonyra ajándékozható örök élmény, a többféle...

Bővebben

Ezeregy éjszaka interjúsorozat – Alida és Jázmin szerepében Molnár Janka

2023. november 3-5. között mutatta be a Pesti Magyar Színház Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István EZEREGY ÉJSZAKA című worldmusicaljét, amely kőszínházban elsőként a Hevesi Sándor téri teátrumban...

Bővebben