Zalán János Balázs Béla-díjat kapott

Zalán János Balázs Béla-díjat kapott

Gratulálunk igazgatónknak, Zalán Jánosnak, aki a március 15-i díjesőben Balázs Béla díjat kapott. Ezt a díjat filmesek kapják. és talán kevesen tudják, hogy a szinkronizált filmek végén hallható: „készült a Masterfilm Digital Kft-ben” az voltaképpen egy 20 éves rendkívül sikeres vállalkozást jelent, amely nem csak az alkalmazottainak ad munkát, hanem biztos megélhetést jelent sok-sok színésznek, akik a Magyar Színházban is rendszeresen láthatók a színpadon.

Gáspár Kata, Horváth Illés, Gémes Antos, Szűcs Sándor hangját már azok a kissrácok is ismerik a filmekből, akik csak néhány év múlva lesznek például Rumini rajongók. Zalán János jegyzi ezt a szinkroncéget, és ennek az elődjét is, hiszen 1994 óta jelen van a hazai filmes-tévécsatornás médiaéletben. Részt vett a Disney Channel, Warner Bros. Cartoon Network, a National Geographic Channel, a Hallmark Channel, az MTM-SBS TV, régebben az Animal Planet, a Diginet Discovery és a FoxKids Channel csatornák magyar nyelvű adásainak gyártásában is.

Hogy ezeket megtudjuk, ahhoz segítségül kell hívni az internetet, mert az igazgatónk a legkevésbé sem beszél erről a színházban. Amiről beszél, az sokkal inkább az, hogy a Magyar Színházban megvalósuló audionarrációt a mozikban is szeretné bevezettetni, nem véletlen, hogy az igazgatói munkája mellett egész tudományos érdeklődését a látássérült és a jelnyelvet használó nézők integrációjának szenteli.
A Magyar Színház az ő elhivatottságának köszönhetően fogad minden előadásán látássérülteket az előadásain – a színházak közül egyedüliként.

Ez a díj most mindannak szól, ami Zalán Jánosnak és általa a Magyar Színháznak fontos. A segítségnyújtásnak, az innovációnak, a szervezésnek, a marketingnek és az általuk elérhető művészi élménynek is, és ezeknek mind egyetlen igazi célja az, hogy a néző járjon a Magyarba és járjon jól. Várunk tehát mindenkit és gratulálunk!

Ami még érdekelheti

Pedagógus Workshop a Magyar Színházban

Kedves Pedagógus Kollégák! Szeretettel hívunk benneteket a hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő pedagógus hétvégére. A programok a tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatott tantermi előadás, a KŐ PAPÍR OLLÓ, valamint a tavaszi...

Bővebben

Valahol Európában új szereposztással a Magyar Színházban

Azt mondják, a remekművek időtlenek, és az üzenetük téren-időn képes átsugározni. A Valahol Európában az egyik legcsodálatosabb magyar musical, amely Dés László zenéjével és fantasztikus gyerekszereplőkkel már 2016 óta töretlen...

Bővebben

Dr. Zalán János Igazgatói Pályázat 2023

Kedves Közönségünk! Színházunkban az aktuális igazgatói mandátum 2024. január 31-ig él, így jelenleg igazgatói pályázati időszak alatt állunk. Az alábbi posztot Dr. Zalán János, a Magyar Színház Igazgatója kérésére tesszük...

Bővebben