Harisnyás Pippi 75

Keressük meg Pippi nénit!

OKTÓBER 1-ÉN INDUL A PESTI MAGYAR SZÍNHÁZ, A MÓRA KIADÓ ÉS A NOSALTY.HU KÖZÖS JÁTÉKA!

Kreatív pályázat alsó tagozatos gyermekeknek, családjuknak, tanáraiknak!

 

Kedves Gyerekek és Felnőttek!
Kedves Harisnyás Pippi rajongók!

A Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu kreatív pályázatot hirdet Harisnyás Pippi 75. születésnapja alkalmából, amit szívesen ünnepelnénk meg vele közösen, ha… tudnánk, hol van.
Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét – és ekkor hivatalosan is nagykorú lett –  egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel és néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő maga nem adott hírt. Legjobb barátai, Annika és Tomi sokat mesélnek unokáiknak gyerekkorukról, és persze a Pippivel átélt számtalan kalandról. Az unokák azonban meg vannak győződve arról, hogy ezek mind-mind kitalált történetek, mert ilyen különös kisgyerek, mint Pippi nem is létezett. Annika és Tomi ezért felbérelnek egy nyomozót, hogy keresse meg Pippit és hozza haza, mert a becsületük forog kockán az unokák előtt. Ehhez kérik minden kisgyermek segítségét, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit és szerintük kit keressen, hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e neki is unokái, van-e még lova, akit fél kézzel fel tud emelni, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni és így tovább és így tovább? Küldjetek nyomokat, tippeket! Egy nyomozásban minden aprócska jel számít! Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő??
Az ígéretes nyomoknak Kalle nyomozó személyesen jár utána, és a helyszínekről videóban jelentkezik be! A bejelentkezéseket a játék részvevői a szervezők facerbook oldalain tekinthetik meg!


Nevezés:
A kreatív pályázatra 2020. október 1-től, legfeljebb 5 fős csoportok nevezését várjuk, a regisztrációs lap kitöltésével. Regisztrálni itt lehet: www.pestimagyarszinhaz.hu/regisztracio/
Csoportonként akár több pályamunka is elküldhető. Harisnyás Pippi jobb megismerését letölthető anyagokkal is segítjük, illetve alapjuk lehet a Móra Kiadó által javasolt négy Harisnyás Pippi kötet is.

A pályamű tartalmazzon leírás, javaslatot a nyomozás irányához, valamint annak indoklását is, hogy miért jutott a csapat erre a következtetésre. A leírást mindenképpen kérjük rajzzal, fotóval illusztrálni.
A Játékba 2020. október 1-2020. október 22 között bármikor be lehet csatlakozni.

A digitalizált alkotásokat kérjük legkésőbb 2020. október 22. éjfélig juttassátok el a pippi75@mszinhaz.hu címre!

 A pályaművek két kategóriában kerülnek értékelésre:

  1. kategória az általános iskola 1-2. osztályosai
  2. kategória az általános iskola 3-4. osztályosai

Nyeremények:
A legjobb ötleteket a zsűri értékes könyvcsomagokkal, színházjegyekkel és izgalmas „pippis” ajándékokkal jutalmazza!

Közönségdíj!
A beérkező érvényes alkotások feltöltésre kerülnek a Pesti Magyar Színház facebook oldalára, ahol a legtöbb like-ot elérő képek elnyerik a közönségdíjat!

Különdíj!
Nosalty.hu 1-1 különdíjat ajánl fel mindkét kategóriában annak a csapatnak, akik megsütik Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményét, lefotózzák és elküldik a szerkesztoseg@nosalty.hu címre!

 

Eredményhirdetés:
Az online eredményhirdetésre 2020. november 02-án hétfő délután kerül sor a Pesti Magyar Színház facebook oldalán.
A díjazottakat levélben is értesítjük, nyereményüket postán kapják meg.

 

Segítsünk Kalle detektívnek, legyünk nyomozó palánták! Találjuk meg együtt Pippi nénit!

 

A rajzokat a Játék szervezőiből álló zsűri bírálja el. Résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázattal kapcsolatos publikációkban az alkotásokat Szervezők térítésmentesen használja.
A pályázat alkalmával készült alkotásokat az esemény után archiválásra kerülnek, melyek a későbbiekben is felhasználásra kerülhetnek. A változtatás jogát fenntartjuk!