BEMUTATÓ ELŐADÁSAINK A 2018/19-ES ÉVADBAN

Bemutató előadásaink a 2018/19-es évadban

Maurice Hennequin – Pierre Veber:
FOLYTASSA, CICERÓ! – avagy: Botrány a törvényszéken
zenés, szatirikus érzékiség
Rendező: Horváth Illés
Bemutató: 2018. szeptember 21.

Cyprien Gaudet, az új igazságügyi miniszter egy véletlen folytán kénytelen Tricointe úr, a kerületi bíróság elnök házában éjszakázni, ahol az elnökné szerepét egy kétes erkölcsű színésznő, Gobette vette át, miután a valódi elnökné a fővárosba utazott. Ám Gobette állítólagos férje helyett a miniszternél tölti az éjszakát. Az igazi bonyodalmak Párizsban kezdődnek, ahol senki sem az, akinek látszik. Szerepcserék, véletlenek, minisztériumi érzékiség, sok átöltözéssel.

Maurice Hennequin és Pierre Veber La Présidente című igazi francia bohózatát Farkas Jenő fordítása alapján Horváth Illés és Horváth János Antal dolgozta át.

 


Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea:
IDŐFUTÁR    
zenés időutazás
Rendező: Tasnádi Csaba
Bemutató: 2018. október 13.

A 14 esztendős Hanna és barátai az internetgeneráció tagjai, a 21. század gyermekei. Amikor osztályfőnökükkel múzeumlátogatáson vesznek részt, az unatkozó Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát, 1791-ben, Bécsben, Kempelen Farkas műhelyében. A múlt s a jövő találkozása azonban cseppet sem veszélytelen…

 


Szabó Magda – Egressy Zoltán:
TÜNDÉR LALA    
zenés mesejáték
Rendező: Halasi Dániel
Bemutató: 2018. október 27.

„Halhatatlanok vagyunk, micsoda boldogság!”

Tündér Lala, a valaha volt legcsintalanabb tündér, Tündérország királynőjének, Írisznek a kisfia. Az édesanyjától lopott szárnnyal Lala meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, új élményeket és új barátokat szerez. Azonban kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak.

Szabó Magda örökbecsű regényét számos nagysikerű mesejáték alkotója, Halasi Dániel viszi színpadra.

 


Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján magyar színpadra írta: Vajda Katalin
LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK 
zenés játék
Rendező: Nagy Viktor
Bemutató: 2019. január 11.

Az 1500-as évek Rómájában játszódó színdarab Néri Szent Fülöp életét dolgozza fel. aki nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben. Megindul a jó és a rossz küzdelme, melynek központjában Cirifischio, az éles eszű, melegszívű római utcagyerek áll.


Lengyel Ferenc:
ÓPIUMKERINGŐ
jazz-story Karády Katalinról
Rendező: Lengyel Ferenc
Bemutató: 2019. február 15.

Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.
Lengyel Ferenc színdarabja egy döbbenetes erejű Rómeó és Júlia történet sikerről, hűségről, emberségről, hazáról és mindenek fölött szerelemről – röviden: az életünkről.
Az előadásban a leghíresebb Karády-slágereket az európai hírű Modern Art Orchestra zenéjével, Pataki Szilvia előadásában hallhatjuk, úgy, mint soha korábban Magyarországon!


Dušan Kovačević:
A MARATONFUTÓK TISZTELETKÖRT FUTNAK
balkáni fekete komédia

Rendező: Paolo Magelli
Bemutató: 2019. április 12.

A Topálovity családban nincsenek nők, csak apák és fiúk és a Végtelen Nyugalom Kft. nevű koporsógyártó cég, amelyet működtetni kell. A koporsógyártás azonban csak fedőtevékenység; valójában a temetőből lopatják ki a használt koporsókat, és ezeket restaurálva újként adják tovább a helyi maffiózó, Piton Bill segítségével. A legifjabb Topálovity, Mirko ki akar szállni az üzletből, megtörve a családi hagyományt…
Egy mindenkiért, mindenki egy ellen, mindenki mindenki ellen – Kusturica életérzés egy balkáni fekete komédiában, a Magyar Színházban!

 

BEMUTATÓ ELŐADÁSAINK A 2017/18-AS ÉVADBAN