HÜM-adakozás

HÜM – Hadd Üljek Melletted!

HÜM-adakozás

HÜM – Hadd Üljek Melletted!Időről időre megkeresnek minket azok, akik szociális körülményeik folytán a színházjegyen már kénytelenek spórolni, de szeretik a színházat, a Magyar Színház előadásait, és vágynak a színházi élményre. A HÜM-programban az adakozni kész néző félárú jegyet vásárolhat nekik.
A jelenlegi programban, a 2020. március 29-ei Rómeó és Júlia előadásra a Mint a többi ember és az Aranykereszt Alapítvány részére gyűjtünk.

További információért KATT a képre!

Néhány gondolat a Mint a többi ember Alapítványról:

A Mint a többi ember alapítvány egy olyan civil szervezet, mely felvállalta, hogy a fogyatékkal élő fiatalok önálló életvitelének kialakítását segíti. A kézműves tevékenységek (kötés, szövés, fazekasság, kosárfonás, stb), vásárlás, főzés, ügyintézés, kertészkedés mellett nagy súlyt helyeznek a közösségi életre is.
Olyan sorsfordító, jótékony közeg szeretne lenni ez az alapítvány pártfogoltjai részére, mint a hátára fordult teknősbékát kényszerű helyzetéből megszabadító tenger, Jules Verne: A rejtelmes sziget című művében.

 „Azt hittem, Cyrus úr – mentegetődzött Harbert -, hogy a hátára fordított teknősbéka, különösen az ilyen nagy fajta, nem tud saját erejéből a lábára állni…
– Ez igaz is, fiam – felelte Cyrus Smith.
– Hát akkor ennek mégis hogyan sikerült…?
– Milyen távolságban feküdt a tengertől az a teknősbéka? – kérdezte a mérnök, miután félbehagyta a munkát, és elgondolkozott:
– Legföljebb tizenöt lábnyira – felelte Harbert.
– És ez apály idején történt?
– Igen, Cyrus úr.
– Nos, akkor egyszerű az eset – jelentette ki a mérnök. – Amit a teknősbéka nem tud megtenni szárazon, azt alighanem megteszi a vízben. Amikor a dagály elérte, nyilván megfordult, és szép nyugodtan visszamászott a mély vízbe.”

Ami még érdekelheti

Jó estét nyár, jó estét szerelem – premier előtti sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató keretében engedtünk betekintést április 17-én legújabb bemutatónk, Fejes Endre – Presser Gábor “Jó estét nyár, jó estét szerelem” zenés dráma hangulatába és kulisszatitkaiba.

Bővebben

Alkoss Szabadon pályázat, idén a Magyar Színházban is!

2024-ben újra megrendezésre kerül az Alkoss Szabadon gyerekrajz pályázat, az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány szervezésében, idén a Magyar Színház is a kezdeményezés mellé állt.

Bővebben

Nagybaczoni Nagy Katival, a Jó estét nyár, jó estét szerelem rendezőjével beszélgettünk

„Az időben kimondott jó szónál nincs nagyobb orvosság. Ennek a fiúnak az élete is egészen másképp alakulhatott volna hogyha valódi törődő szeretetet kap, hogyha csak egyszer van egy kéz, ami...

Bővebben